Gemeente Heerlen

Werk aan GMS in nieuwe fase

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad ingestemd met het masterplan GMS. Hiermee komt het werken aan de wijk in een nieuwe fase. Hoewel er eerder al veel gebeurd is, vooruitlopend op het definitieve masterplan betekent de vaststelling een belangrijke versnelling. Dit zal in de wijk voor het eerst te zien zijn aan de LTM-weg, het klooster en aan de Schandelerstraat.

In het verleden zijn in het kader van het buurtontwikkelingsplan verschillende acties uitgezet en uitgevoerd in de wijk. De reconstructie van de Sittarderweg die momenteel uitgevoerd wordt, is de meest recente van deze acties. Met deze verbeteringsacties zijn de randvoorwaarden geschapen om de wijk aantrekkelijk te maken voor ontwikkelaars, zodat de lege plekken in de wijk ook op een aantrekkelijke manier ingevuld kunnen worden.

Dat dit werkt blijkt uit het feit dat we op 10 december een overeenkomst tekenen met ontwikkelaars en een woningbouwcorporatie voor een drietal projecten: . Stichting Verzorgd Wonen heeft getekend voor de realisatie van ongeveer 20 woonzorgappartementen inclusief medische voorziening aan de LTM-weg. De voorbereiding is in volle gang. Als alles voorspoedig verloopt kan de bouw starten medio 2005. . De ontwikkelingsmaatschappij Grasbroek, waarin Stienstra Nouville en Habetsbouw deelnemen, hebben zich bereid verklaard het gebied van het klooster aan te pakken. De entree van het klooster, de kapel en een deel van de kloostermuur blijven gehandhaafd. De rest van het klooster wordt afgebroken en herbouwd tot appartementencomplex. Eromheen komen woningen ingebed in een groene omgeving. In totaal gaat het om 35 woningen en 12 appartementen. We hopen dat in de eerste helft van 2006 met de bouw gestart kan worden. . Woningstichting Weller gaat aan de Schandelerstraat (64-68) zes zorgwoningen realiseren. Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding en de uitwerking van het plan. Streefdatum voor de bouwstart is begin 2006.

Uitnodiging voor de redactie:

Langs deze weg nodig ik jullie van harte uit de ondertekening van de prestatieovereenkomsten GMS bij te wonen op vrijdag 10 december 2004 om 11.00 uur, Kloosterweg 24; informatiecentrum Stadspark Oranje Nassau. De prestatieovereenkomsten worden ondertekend door wethouder Prickartz, Weller (Schandelerstraat 64-68), Ontwikkelingsmaatschappij Grasbroek (Klooster Grasbroekerweg) en Stichting Verzorgd Wonen (LTM-weg).

Heerlen, 9 december 2004
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --