Ingezonden persbericht


Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal

Op vrijdag 10 december as. zal Philip Freriks voor de eerste maal het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal aan 60 kinderen van 10 tot 12 jaar dicteren. In totaal hebben meer dan 2000 kinderen zich aangemeld om mee te mogen doen met de opnames. Onder de 60 geselecteerde deelnemers bevinden zich 20 Vlaamse kinderen. Vrijdag 10 december zijn de opnamen voor de uitzending op maandag 13 december. U bent van harte uitgenodigd de opnamen bij te wonen.

Het Groot Kinderdictee wordt net zoals de volwassen versie opgenomen in de Eerste Kamer der Staten Generaal op het Haagse Binnenhof. Bij de opnamen zijn bekende Z@ppelin en Ketnet presentatoren aanwezig om als jury en correctoren de dictees na te kijken. Enkele namen zijn: Martine Kruider (Nieuws uit de Natuur), Floris Roubos (SchoolTV Week journaal), Georgina Kwakye (Buya Music), Herman Wegter (blinQ), Margreet Beetsma (Klokhuis), Liesbeth Staats (Jeugdjournaal), Dolores Leeuwin (Klokhuis) en Veerle de Blauwe (Ketnet) en Geertrui Robbrecht (Ketnet). In alle aspecten wordt getracht het programma dezelfde uitstraling te geven als de volwassenen versie. Cathy Spierenburg (Netcoördinator van Z@ppelin) heeft het dictee geschreven dat deze avond wordt voorgelezen.

Wilt u bij de opnames aanwezig zijn dan kunt u zich hiervoor opgeven. U kunt dan kennis maken met de deelnemende kinderen en live aanwezig zijn bij de bekendmaking van de winnaar. U wordt dan om 15:30 uur verwacht bij de Eerste Kamer der Staten Generaal op het Binnenhof. In verband met strenge beveiliging wordt u verzocht u vooraf aan te melden door middel van het onderstaande antwoordformulier.

Het programma wordt geproduceerd door Men At Work TV-Produkties en de NPS, in samenwerking met Z@ppelin, Ketnet en Kidsweek. Het wordt uitgezonden op 13 december op Z@ppelin om 18.10 uur, in Vlaanderen op Ketnet om 19.20 uur.


Noot voor de redactie