Gemeente Amsterdam

Overhandiging eerste exemplaar Feesten en Rituelen

9 december 2004 - Stadsdeel Oud West

Stadsdeelwethouder Hans Weevers overhandigt morgen, 10 december het eerste exemplaar van het Bellamy-Van Lennepboek over Feesten en Rituelen.

Dit boek biedt een kennismaking met feesten uit de hele wereld én met zestien bewoners uit de Bellamy- en Van Lennepbuurt. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in het Buurtmuseum aan de Wenslauerstraat 51/53 en begint om 18.30 uur. Na de overhandiging vertellen ouderen uit de buurt verhalen over hun favoriete feest- of gedenkdag.

In juni 2004 vroeg stadsdeel Oud-West aan bewoners uit de Bellamy- en Van Lennepbuurt welke feest- of gedenkdag bij hen favoriet is. Ook werd gevraagd welke speciale herinnering er bij die feestdag hoort.

Zestien verhalen zijn nu gebundeld in het Bellamy-Van Lennepboek over Feesten en Rituelen. Bewoners uit de Bellamy- en Van Lennepbuurt hebben een bon ontvangen waarmee ze het buurtboek gratis af kunnen halen op het stadsdeelkantoor. Alle ingestuurde verhalen zijn binnenkort ook te vinden op de website van het stadsdeel.

© Gemeente Amsterdam