Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 10 december

* MAN OM HET LEVEN GEKOMEN BIJ BRAND
ROTTERDAM - Bij een brand in een woning aan de Anatole Franceplaats is donderdagavond een 59-jarige man uit Rotterdam om het leven gekomen. De brand brak rond half acht uit en is vermoedelijk ontstaan door een brandende sigaret. Brandweerpersoneel evacueerde enkele omwonenden en blusten het vuur. In de woning werd het stoffelijk overschot van de 59-jarige man aangetroffen. De woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Een 52-jarige man uit Rotterdam kwam donderdagmiddag bij een verkeersongeval op de kruising Maasboulevard - Geldersekade om het leven. Het slachtoffer stak, rond vijf uur, een voetgangersoversteekplaats over toen hij werd geschept door een auto, bestuurd door een 22-jarige Rotterdammer. Gealarmeerde politiemensen hebben het slachtoffer gereanimeerd, maar bij aankomst in het Erasmus Medisch Centrum bleek hij te zijn bezweken aan zijn verwondingen. De 22-jarige automobilist werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* WINKEL IN HUISHOUDELIJKE ARTIKELEN OVERVALLEN

ROTTERDAM - Een winkel in huishoudelijke artikelen is donderdagmorgen overvallen. Omstreeks half tien kwam een man de zaak binnen. Vervolgens zette de overvaller een vuurwapen tegen het hoofd van een personeelslid en werden het slachtoffer en enkele andere personeelsleden gesommeerd naar een kamer te gaan. Onder bedreiging van het vuurwapen werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Met het geld rende de verdachte de winkel uit en reed op een fiets weg richting Speerreep. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* MAN GEWOND TIJDENS WERKZAAMHEDEN
RIDDERKERK - Een 34-jarige Dordtenaar raakte donderdagmiddag een vinger kwijt tijdens werkzaamheden aan een persmachine. De man die bezig was om de machine schoon te maken kwam door nog onbekende oorzaak met zijn hand tussen de rollen van de pers. Hierbij verloor hij in ieder geval één vinger en raakte aan zijn andere vingers zwaar gewond. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Door de arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld.