Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 10-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Geweld
HARMELEN - Vrijdag 10 december om 0.50 uur werd op de Kalverstraat een buschauffeur door een reiziger belaagd.

Ter plaatse werd de 22-jarige verdachte uit Utrecht vastgehouden door de 37-jarige chauffeur uit Utrecht. De verdachte probeerde zwart te reizen, maar de chauffeur belemmerde dit. Hierop werd de reiziger agressief. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij al vaker met de politie in aanraking is gekomen voor oplichting van het vervoersbedrijf, plegen van geweld en andere zaken.

Verkeerscontrole

LOENEN AAN DE VECHT Donderdag 9 december hield de politie van 15.00 tot 22.00 uur een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg.

In totaal zijn 170 voertuigen gecontroleerd en werd 64 maal proces-verbaal opgemaakt voor de volgende feiten: één aanhouding voor rijden onder invloed (290 ug/l), negeren van het rode verkeerslicht, geen helm dragen, vervallen of niet tonen van het kentekenbewijs, niet dragen van de autogordel (12 keer), niet tonen van het rijbewijs (16 keer) en diverse technische gebreken. Kleine gebreken (bijvoorbeeld verlichting) konden ter plaatse direct door de ANWB worden gerepareerd. Hiervan is 60 maal gebruik gemaakt.

Controle fietsverlichting

BREUKELEN Donderdag 9 december om 07.30 uur hield de politie een fietsverlichtingscontrole op de Engel de Ruyterstraat. Negen personen kregen een bekeuring.

Aanhouding gesignaleerde

VINKEVEEN Bij een standaard kentekencontrole stuitte de politie donderdag 9 december omstreeks 19.25 uur op een 29-jarige verdachte uit Polen die in ons land nog een gevangenisstraf van 12 dagen of een boete van 340 moest voldoen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij de boete voldeed.

Aanhouding na vernieling

MAARSSEN Donderdag 9 december om 18.30 uur hield de politie op het Bisonspoor een verdachte van vernieling aan. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Maarssen, had onder invloed van alcohol een fiets vernield. Getuigen alarmeerden de politie die de jongen aanhielden. De jongen is door zijn ouders van het politiebureau gehaald en krijgt een HALT-straf.

Geweld

WOERDEN Donderdagmiddag 9 december om 13.20 uur kreeg de politie de melding dat in een winkel aan het La Fontaineplein een kleine vechtpartij gaande was. Ter plaatse bleken een 39-jarige man uit IJsselstein en een 18-jarige vrouw uit Woerden ruzie met elkaar te hebben om onduidelijke redenen. Over en weer zou fysiek geweld gebruikt zijn. De politie onderzoekt het incident.