Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 december 2004

Aanhouding na diefstal uit woning

Man aangehouden na onderzoek in verband met diefstal uit woning

Enschede

Woensdagavond 8 november werd in de Enschedese binnenstad een 34 jr. Enschedeer aangehouden. Bekend was dat deze persoon kon worden aangehouden omdat hij er van werd verdacht een insluiping in een woning aan de Laaressingel in Enschede te hebben gepleegd op vrijdagavond 10 september jl. Bij deze diefstal was o.a. een mobiele telefoon weggenomen. Een onderzoek werd destijds ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd op 4 november jl. een 35 jr. Enschedeer gehoord die bekende de telefoon die hij in gebruik had, en die afkomstig was van de diefstal aan de Laaressingel, gekocht had van een 34 jr. Enschedeer. Deze 34 jr. werd gezocht en kon woensdagavond worden aangehouden. In de loop van donderdag de 9e is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In een eerste verklaring vertelde hij dat hij de telefoon inderdaad aan de 35 jr. had verkocht maar hij had hem weer gekocht van een hem onbekend persoon. Onderzoek wordt voortgezet. (04-113432)

Winkeldief blijkt stelselmatige dader

Man bij winkeldiefstal aangehouden, blijkt stelselmatige dader en wordt bij justitie voorgeleid

Enschede

Donderdagmiddag 9 december omstreeks 16.50 uur wordt bij een winkel op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede een 41 jr. Enschedeer aangehouden die een lippenstift ter waarde van 23 euro had gestolen. Hij werd overgedragen aan de politie die de man meenam naar het bureau. Aan het bureau bleek het te gaan om deze 41 jr. die als stelselmatige dader te boek staat. In overleg met de officier van justitie werd de man in verzekering gesteld en hij zal vandaag, vrijdag de 10e, bij justitie worden voorgeleid. (04-151450)

Drie winkeldieven aangehouden

Drie personen aangehouden die in het bezit zijn van behoorlijke hoeveelheid goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Enschede

Door personeel van een van de winkels op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede werden donderdagavond 9 december om ongeveer 19.30 uur een drietal personen aangehouden die van winkeldiefstal werden verdacht. Gezien was dat zij parfum hadden weggenomen met een waarde van ruim 100 euro. Op het politiebureau werd in tassen die de drie bij zich hadden een hoeveelheid kleding aangetroffen met de prijskaartjes er nog aan. Ook in hun auto, die werd gevonden, werden goederen aangetroffen die waarschijnlijk net als de kleding in de tassen, ook van diefstal afkomstig zijn. De drie, een Enschedeer van 51 jaar en twee Enschedese vrouwen van 42 en 17 jaar, zijn in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (04-151504)

Aanhouding na belediging

Man aangehouden die politiemensen heeft beledigd

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen vrijdagmorgen 10 december om ongeveer 02.10 uur op de Van Lochemstraat in Enschede een man tegen een muur staan. Omdat zij dachten dat deze man zich niet goed voelde werd hij aangesproken en werd gevraagd of het goed met hem ging. In eerste instantie reageerde de man niet maar bij een herhaling van de vraag kregen de politiemensen diverse scheldwoorden over zich uitgestort. Hierop werd de man aangehouden en ter zake belediging voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de vrijdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-151581)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --