Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 10-12-2004

Gevaarlijk rijgedrag
MEPPEL De politie heeft geconstateerd dat automobilisten op de Hoogeveenseweg gevaarlijk rijgedrag laten zien. Daarom is de afgelopen dagen daar meerdere keren gecontroleerd. Er werden bekeuringen gegeven voor het telefoneren tijdens het rijden zonder handsfree set, rijden door roodlicht en voor te hard rijden.

Buit er uit
ASSEN Uit de auto van een 43-jarige vrouw uit Assen is donderdagmiddag een schoudertas gestolen. De vrouw had haar auto geparkeerd op de Zuidhaege. De tas lag zichtbaar in de auto. De politie adviseert om altijd waardevolle spullen uit de auto mee te nemen.

Rijbewijs ingevorderd
MEPPEL Donderdagmiddag tegen halfvijf is een 48-jarige man uit Elsloo (Friesland) Zijn rijbewijs kwijt geraakt. De politie vorderde het rijbewijs in omdat de man met zeer hoge snelheid over de A32 reed. Na correctie bleek dat de man 58 km te hard reed, ook haalde de man rechts in en reed op zeer korte afstand van zijn voorgangers.

Rijden zonderhelm bestraft
MEPPEL De politie heeft een 22-jarige man uit Meppel bekeurd voor het rijden zonder helm. Ook krijgt de man een bekeuring voor het rijden door roodlicht. Deze overtreding werd gezien door politieagenten toen de man op het fietspad bij de Rumtigerpad Blankenstein reed.

Geen voorrang
ASSEN- Een 79-jarige vrouw uit Assen werd donderdag aan het eind van de middag naar het Wilheminaziekenhuis gebracht na een ongeval. Een 84-jarige Hoogevener reed met zijn auto op de kruising Hoofdvaartsweg- Hoofdvaartsweg en kwam uit de richting van de brug. De man sloeg af en zag daarbij de voor hem van links komende automobiliste uit Assen over het hoofd. De vrouw reed over een voorrangsweg. Een aanrijding was het gevolg.

RODEN Een 72-jarige man uit Roden zag donderdag tegen kwart over vijf een 16-jarige meisje uit dezelfde plaats over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man reed met zijn auto over de Roderweg, hij reed het adres waar hij moest zijn voorbij, ging in de achteruit en sloeg alsnog af. Daarbij zag de scooterrijdster die uit tegengestelde richting kwam over het hoofd. Het meisje is naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht met verwondingen aan been en onderrug.

Te veel drank op
EELDE Een 40-jarige Groninger is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Burgemeester J.G. Legroweg. De man kreeg een rijverbod en een bekeuring omdat hij met drank op achter het stuur was gaan zitten. Het resultaat van de ademanalyse 270µg/l (0,6 promille).

EMMEN In dezelfde nacht werd ook een 24 jarige Emmense gecontroleerd. Zij reed over de Ravelijn. De ademanalyse gaf het resultaat 250 µg/l ( 0,6 promille). Omdat de vrouw eerder voor dit vergrijp is aangehouden werd geen boete gegeven, maar wordt een proces verbaal opgemaakt.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag morgen 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Ramona Venema neemt zaterdag de dienst waar van 09.00 tot 18.00 uur Tel 0592-361268 of 06-52528533.