1e persbericht van vrijdag 10 december 2004

Eindhoven 10-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

In de woning van zijn 26-jarige ex-vriendin in Stratum is donderdagmiddag een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin en het vernielen van toegangsdeuren van de woning van het slachtoffer. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden

Op de Tweede Lieven de Keylaan is vrijdag rond 3.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de ruit van de voordeur van de woning van zijn 29-jarige vriendin in Woensel Noord kort voor zijn aanhouding. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen boom

Op de A58, ter hoogte van hectometerpaal 12,9 richting Tilburg, is vrijdag rond 1.40 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren. Hij reed een groenstrook langs de snelweg in en botste daar tegen een boom. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,50 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verlichtingscontroles

In het centrum van Eindhoven en op de Geldropseweg in Stratum zijn donderdagavond verlichtingscontroles gehouden. In totaal werden vijftig bekeuringen uitgedeeld voor fietsen zonder licht. Ook werd een bekeuring uitgedeeld voor het rijden door rood.

Helmond: Automobilist gewond

Op de kruising Noord Parallelweg Hoofdstraat - Mierloseweg is donderdag kort voor middernacht een 51-jarige automobilist uit Helmond gewond geraakt. De man reed vanaf de Hoofdstraat de eerdergenoemde kruising op, waar hij in botsing kwam met de auto van een 20-jarige Helmonder. De auto van de 51-jarige man ging door de aanrijding tollen en kwam tegen een lantaarnpaal terecht. De man zat bekneld in zijn auto en werd door de brandweer bevrijd. Hij is met botbreuken in zijn benen naar het St. Annaziekenhuis gebracht.

Asten: Verlichtingscontrole

Op de Planker is donderdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden vijf fietsers bekeurd omdat ze zonder licht reden.

Eersel: Verdachte aangehouden na bedreiging

In een woning in Eersel is vrijdag rond 1.00 uur onder hevig verzet een 44-jarige man uit Eersel aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een taxichauffeur en van het bedreigen met een mes van twee inzittenden van de taxi, een 54-jarige man uit Veldhoven en een
55-jarige man uit Lage Mierde. De twee mannen stapten donderdag rond
22.30 uur in een gereedstaande taxi op de Markt. Plotseling stapte een onbekende man in de taxi die zonder aanleiding vervelend begon te doen. Hij greep vervolgens de taxichauffeur bij de keel. Terwijl de
55-jarige inzittende de taxichauffeur probeerde te helpen werd hij met een mes bedreigd. Ook de tweede inzittende werd met een mes bedreigd. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en hield de 44-jarige verdachte aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Nuenen: Verdachten met inbrekerswerktuig aangehouden

Op de Gerwenseweg zijn donderdag rond 22.30 uur twee mannen uit Nijmegen (27 en 50 jaar) en een vrouw uit Nijmegen (23 jaar) aangehouden. De politie zag hen in een auto met gedoofde lichten over de 1e Bosweg rijden en controleerde de auto. In de kofferbak werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen, waaronder een koevoet en een glassnijder. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Mariahout: Dronken automobilist betrapt

Op de Tuindersweg is vrijdag rond 2.40 uur een 49-jarige automobilist uit Mariahout betrapt op het rijden onder invloed. Bij de man werd een promillage van bijna 1,65 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst op tegenligger

Op de Smelen is donderdagavond rond 21.30 uur een 53-jarige automobilist uit Valkenswaard op de auto van een 57-jarige vrouw uit Nuenen gebotst. De man zou niet voldoende rechts hebben gehouden en zo op de auto van de vrouw zijn gebotst, die uit tegengestelde richting kwam aanrijden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,80 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Eindhovenaren op gestolen bromfiets aangehouden

Op de Peter Zuidlaan zijn donderdag rond 23.10 uur twee Eindhovenaren van 16 jaar aangehouden. De politie zag het tweetal zonder licht op een bromfiets rijden en gaf hen een stopteken. Dit werd genegeerd. Uiteindelijk heeft de politie hen de doorgang geblokkeerd en is de bromfietser tegen de politieauto gebotst en in de berm gevallen. Verder onderzoek wees uit dat het duo op een bromfiets reed, die op 1 december was gestolen vanaf de Heerbaan. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Hulst is donderdagavond ingebroken. Een raam aan de voorkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werd een LCD TV.

Veldhoven: Verlichtingscontrole

Op de Bossebaan is vrijdagochtend tussen 8.00 en 8.30 uur een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden acht bekeuringen uitgedeeld.

Valkenswaard: Brand in garages

In een garagepand aan de Korfvlechterwei is in de nacht van donderdag op vrijdag brand ontstaan. De uitslaande brand breidde zich uit naar een naastgelegen garage. In beide garages stonden onder meer personenautos. Deze zijn door de brand verwoest. Een andere aangrenzende garage liep rook- en waterschade op. Diverse autos uit andere in de buurt liggende garages werden in veiligheid gebracht. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Ansbalduslaan is donderdagavond tussen 19.15 en
23.40 uur ingebroken. De dader brak een raam aan de achterkant van het pand open om binnen te komen. Weggenomen werd een nog onbekend geldbedrag.