Gemeente Twenterand


Feestelijke start klankbordgroep jeugdbeleid

Dinsdag 30 november geeft wethouder Visser het startsein voor de officiële installatie van de klankbordgroep jeugdbeleid. De installatie van de klankbordgroep jeugdbeleid begint om 16:00 uur in het gemeentehuis te Vriezenveen en dit wordt feestelijk gevierd met een hapje en een drankje.

Waarom een klankbordgroep jeugdbeleid?
De klankbordgroep jeugdbeleid is een onafhankelijk adviesorgaan dat belangen behartigt van de burgers van de gemeente Twenterand omtrent het jeugdbeleid. Deze klankbordgroep is er voor het werkgebied van de gemeente Twenterand en behandelt alle zaken rondom jongeren tussen 0 - 23 jaar en hun omgeving.

Wie zitten er in de klankbordgroep jeugdbeleid? De klankbordgroep jeugdbeleid bestaat uit een 13-tal leden die in de gemeente Twenterand wonen en/of leden die werkzaam zijn bij een organisatie in de gemeente Twenterand, met name vrijwilligersorganisaties.

Wat doet de klankbordgroep jeugdbeleid?
De klankbordgroep levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling, beleidsevaluatie en beleidsuitvoering en heeft als taken:
* Het gevraagd en ongevraagd adviseren van het college van de gemeente Twenterand en de Centrale Beleidsgroep Jeugd over het gemeentelijk beleid gericht op jongeren in de gemeente Twenterand.
* Het toetsen van beleid aan de praktijk, d.m.v. het signaleren, het helpen aangeven van knelpunten, het helpen bijsturen van doelen/processen/situaties.

In samenwerking met de gemeente Twenterand zet zij zich in voor een zo goed mogelijk jeugdbeleid. Bovendien zijn zij een klankbord voor alle zaken rondom jeugdbeleid.