Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 10 december 2004

Map&Guide brengt afsprakenplanner map&guide 25h op de markt

MAP&GUIDE, de toonaangevende Europese aanbieder van mapping- en routingsoftware, brengt in december 2004 de afsprakenplanner map&guide 25h op de markt. Het product is speciaal voor buitendienstmedewerkers zoals salesmanagers, consultants en servicemonteurs ontwikkeld en leidt tot meer productieve tijd voor relatiebeheer, nieuwe klantencontacten en salesbijeenkomsten. map&guide 25h optimaliseert de tijdsindeling voor klantbezoeken van de buitendienstmedewerkers, rekening houdend met de meest efficiënte route. Wanneer een afspraak onverwachts uitvalt, biedt het systeem een aantal alternatieve afspraken aan waardoor onproductieve tijd nuttig kan worden ingevuld. Ook zijn gedetailleerde restaurant- en hotelgegevens beschikbaar en kan met map&guide 25h online via internet worden geboekt.

map&guide 25h beschikt over een aantal slimme toepassingen door adresgegevens, agenda-afspraken en contactgegevens van klanten te combineren met mapping- en routingcomponenten. Het is eenvoudig om te beschikken over een actuele en bijgewerkte agenda. Door de button 'bereken route' aan te klikken werkt map&guide 25h alle afspraken van Outlook in de agenda bij. Gebruikers zien direct waar en wanneer zij onderweg zijn en kunnen op het programma vertrouwen bij het maken van nieuwe afspraken. Aan het einde van de reis zijn alle relevante gegevens beschikbaar voor een betrouwbare berekening van de reiskosten. map&guide 25h beschikt over gedetailleerde restaurant- en hotelgegevens met de mogelijkheid om online via internet te boeken. Daarnaast komt map&guide 25h met een interface voor mobiele navigatie. Samengestelde routes kunnen naar een PocketPc of notebook worden gestuurd waardoor de gebruiker met up-to-date kaartmateriaal via GPS snel naar de plaats van bestemming wordt geleid.

Met de routingfunctie kan niet alleen de afstand tussen twee afspraken worden berekend, maar kan bijvoorbeeld ook een lijst worden samengesteld van klanten die nog ingepland kunnen worden in de agenda van die week. Ook voorkeuren van klanten ten aanzien van bezoektijden en de benodigde reistijd kunnen in het systeem worden verwerkt. Voor verschoven of gecancelde afspraken is direct een alternatieve afspraak in te plannen, rekening houdend met de resterende tijd. De software vermindert de onproductieve tijd waardoor meer klanten bezocht kunnen worden die daardoor intensievere ondersteuning ontvangen. map&guide 25h is direct gekoppeld met MS Outlook, Lotus Notes of vergelijkbare systemen.

Noot voor de pers:

Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Jacqueline Haarman en Theo Snijders, telefoon 026-443 1523 of per e-mail jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl, of theo.snijders@wisse-worldcom.nl. Wilt u meer informatie over het product map&guide 25h of heeft u interesse om het product te testen, neemt u dan contact op met Jacqueline Haarman of Theo Snijders van Wisse Kommunikatie. Meer informatie over Map&Guide is te vinden op www.mapandguide.com. en op www.ptv-ordis.com. U kunt voor nadere informatie ook contact opnemen met Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis B.V. in Breukelen, telefoon: 0346- 581 600.

Over Map&Guide

Map&Guide GmbH uit Karlsruhe is een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping en routing software. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Het portfolio van Map&Guide omvat standaard producten voor routeplanning, dealerzoeksystemen op internet, ASP-diensten, componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesysteem voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones. Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. In Nederland is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen, net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die samen met de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld is en die door PTV-Ordis op de markt gebracht worden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.