ASSOCIATION FINE ART DEALERS

Virtuele expositie kunst en antiek

Vierde virtuele FineArtFair.nl toont kunst en antiek van hoog niveau Gastexposant Hermitage Amsterdam

Onder de naam FineArtFair.nl organiseren gerenommeerde antiquairs en kunsthandelaren vanaf 10 december een expositie op het Internet, die opvalt door het hoge niveau van de getoonde objecten. Gastexposant is de Hermitage Amsterdam met de tentoonstelling 'Nicholaas & Alexandra. Het laatste tsarenpaar'.

Ook dit jaar wordt de opgebouwde reputatie waargemaakt en biedt de tentoonstelling een interessante verscheidenheid. Te bewonderen zijn ondermeer topstukken uit de Nederlandse en internationale schilderkunst, Delfts aardewerk, antieke meubelen, ikonen, zilver, juwelen, glas, klokken, archeologische objecten, Aziatische kunst en antiquarische boeken.

De objecten van gastexposant Hermitage Amsterdam zijn al even divers van onderwerp. 'Nicholaas en Alexandra. Het laatste tsarenpaar' vertelt het indrukwekkende en ontroerende verhaal van Nicholaas II en Alexandra, en hun vijf kinderen, die in 1918 door de bolsjewieken in Jekatarinaburg werden vermoord. De talloze persoonlijke bezittingen, correspondentie, schilderijen, foto's en objets d'art van dit gezin worden door de Internet-expositie voor het eerst virtueel toegankelijk gemaakt.

Juist voor kunst en antiek, blijkt een presentatie op het Internet zich goed te lenen, de objecten zijn immers altijd uniek. Het bespaart de verzamelaar tijdrovend zoeken langs verschillende adressen en maakt de nieuwste aanwinsten en beste stukken uit de collecties van gespecialiseerde exposanten toegankelijk voor iedereen. FineArtFair.nl loopt daarmee vooruit op de internationale tendens ook kunst en antiek van hoog niveau virtueel te presenteren.

Initiatiefnemer van FineArtFair.nl is de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst, een organisatie waarvan de leden sinds de oprichting in
1911 de hoogst mogelijke professionele en ethische normen in acht nemen. Onder de deelnemers bevindt zich dan ook een aantal bekende experts uit het televisie-programma Tussen Kunst & Kitsch, alsmede vooraanstaande exposanten van de kunstbeurzen TEFAF in Maastricht, de PAN-Amsterdam en de Kunst- en Antiekbeurs Den Bosch. De VHOK is lid van CINOA, de Confédération Internationale des Négociants en Oevres d'Art. Binnen deze internationale organisatie van kunst- en antiekhandelaren is de VHOK de eerste vereniging die een virtuele expositie houdt.

www.FineArtFair.nl: 10 december 2004 - 10 januari 2005