Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 10 december 2004

Brand bij Mc Donalds

Brand is ontstaan bij het speeltoestel

Hengelo

Op vrijdag 10 december 2004 omstreeks 2.59 uur kwam er een melding van een brand bij Mc Donalds op het Plein in Hengelo. Bleek dat het speeltoestel aan de achterzijde van Mc Donalds in brand stond. Het vuur was overgeslagen op het pand. Een deel van het gebouw is afgebrand. De keuken en het personeelsrestaurant zijn voor een deel uitgebrand. De brandweer gaf omstreeks 5.00 uur het sein 'brand meester'. De technische recherche van de Politie Twente stelt een onderzoek in. Brandstichting wordt niet uitgesloten. (04-151615)

Aanrijding met letsel

Fietsster raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 40-jarige automobilist uit Oldenzaal reed donderdagmorgen 9 december omstreeks 08.30 uur over de Wemenstraat in Hengelo. Op het kruispunt met de Thiemsbrug verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende fiets. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de fietsster, een 15-jarig meisje uit Hengelo, licht gewond raakte. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en mocht na behandeling naar huis. (04-151112)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,7 promille

Denekamp

Op vrijdag 10 december 2004 omstreeks 1.24 uur werd een 30 jarige automobilist uit Denekamp gecontroleerd op de Brandlichterweg in Denekamp. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,7 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-151575)

Vier Poolse winkeldieven aangehouden.

Mannen worden verdacht van parfum diefstal en zijn in verzekering gesteld.

Hengelo

Op donderdag 9 december '04 omstreeks 12.29 uur deden de Stadswachten van Hengelo een melding dat er vier verdachte mannen in de binnenstad van Hengelo rondliepen. Agenten troffen vier mannen met de Poolse Nationaliteit ( 2 x 21 jaar en 2 x 23 jaar) bij hun auto aan. Bleek dat zij in het bezit waren van parfumflessen afkomstig uit een winkel aan de Nieuwstraat in Hengelo. De mannen werden verdacht van diefstal van de parfum. Zij zijn daarop aangehouden en opgesloten in het politiebureau. De mannen in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (04-151226)

Winkeldief aangehouden

Verdachte is later in zijn woning aangehouden

Hengelo

Een 41 jarige medewerker van een winkel aan de Enschedestraat in Hengelo deed aangifte van diefstal. Bleek dat er op donderdag 9 december omstreeks 16.47 uur een winkeldief op heterdaad was betrapt. De man zijn gestolen goed, een set dopsleutels en twee setjes ring/steeksleutels, onder een auto. De man is daarna weggereden in zijn auto. De verdachte, een 53 jarige man uit Hengelo, is kort daarop in zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. De man is in verzekering gesteld. (04-151431)

Beroving

Slachtoffer werd aangesproken, geslagen en beroofd door drie onbekende mannen.

Hengelo

Een 36 jarige man uit Groningen deed aangifte van beroving van zijn portemonnee en mobiele telefoon door middel van geweld. De man liep op donderdag 9 december '04 omstreeks 23.58 uur over de Dorpsmatenstraat in Hengelo. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door drie onbekende mannen. Zij spraken hem aan en voerden kort een gesprek. De man kreeg daarop enkele klappen en verloor even zijn bewustzijn. De man ontdekte dat hij was beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee. De daders waren ongeveer 25 jaar oud, Turks/Marokkaans uiterlijk, alle drie kort zwart haar. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (04-151567)

Beroving

Vrouw raakte zodanig gewond na beroving dat zij een nacht in het ziekenhuis moest doorbrengen

Hengelo

Een 45 jarige vrouw uit Rotterdam deed aangifte van beroving van haar schoudertas. Op donderdag 9 december '04 omstreeks 20.54 uur liep zij over het Stationsplein in Hengelo. De vrouw zag een man op een bromfiets op haar af rijden. Zij sprong opzij omdat zij dacht dat de jongeman op de bromfiets haar niet zag. De bestuurder van de bromfiets stopte, pakte haar schoudertas en reed weg. Hierbij kwam de vrouw ten val en kreeg letsel aan kin en benen. De vrouw werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar moest zij ter observatie overnachten. De Politie Twente vraagt getuigen zich op te melden. Tel 0900-8844 of bel anoniem met Bel M. 0800-7000. (04-151535)

Openbare dronkenschap

Man probeerde onder zijn aanhouding uit te komen en beledigde tevens agenten.

Hengelo

Op donderdag 9 december '04 omstreeks 21.15 uur kwam er bij de Politie Twente melding binnen over een groep personen die zich vervelend gedroeg bij een café in de binnenstad. Deze groep was eerder die avond al gewaarschuwd door de politie. Eén man, 26 jaar uit Staphorst, was zodanig onder invloed van alcohol dat hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De man rende echter weg en schold hierbij de aanwezige agenten uit. Een politieagent rende hem achterna en kon hem alsnog aanhouden. Omstanders die zich met de aanhouding bemoeiden, ongeveer 20 personen, werden op afstand gehouden door twee agenten die de wapenstok uit voorzorg ter hand hadden genomen. De 26 jarige man werd opgesloten en heeft vanmorgen verklaard dat hij zich zodanig gedroeg omdat hij teveel alcohol had gedronken. (04-141435)

Aanrijding met letsel

Bestuurster fiets werd met een hoofdwond overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis

Denekamp

Op vrijdag 10 december 2004 omstreeks 8.35 uur reed een 51 jarige automobiliste uit Denekamp over de Nosseltweg in Denekamp. Zij verleende op de kruising met de Ootmarsumsestraat en de Japikskampweg geen voorrang aan een 58 vrouw uit Ootmarsum op de fiets. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (04-151646)

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser

Almelo

Op vrijdag 10 december 2004 omstreeks 8.36 uur reed een 46 jarige man over de Gravenallee in Almelo. Hij reed in de richting van de van Rechteren Limpurgsingel. Op de kruising met de Bolshoeksweg kwam voor hem ven links een tot nu toe onbekende automobilist die de fietser geen voorrang verleende. De man op de fiets moest, om een aanrijding te voorkomen, uitwijken. Hij schoot voor de auto langs de sloot in. De bestuurder van een blauwe Opel Zafira is doorgereden. Omdat de man in de (bevroren) sloot was gevallen was hij behoorlijk nat. Hij klaagde over hoofdpijn en was gewond aan zijn oor van de val op het ijs. De man stelt zich onder doktersbehandeling. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is opzoek naar de bestuurder van de betrokken auto van het merk Opel Zafira. (04-151663)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --