Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


10 december 2004


Heelweg - Aanrijding met licht gewonde


Een 44 jarige Hengelose (O) is donderdagmiddag licht gewond geraakt na een aanrijding op de Twenteroute. Een 45 jarige automobilist uit Hengelo (O) reed rond 12.40 uur over de Twenteroute vanaf Lichtenvoorde. Achter hem reed een 33 jarige automobilist uit Zeewolde. De bestuurder uit Hengelo reed door het groene licht en de bestuurder uit Zeewolde reed met een iets hogere snelheid er achter en had door de laagstaande zon de auto voor hem niet gezien. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 44 jarige inzittende van de bestuurder uit Hengelo licht gewond raakte. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen.


De Heurne - Inbrekers overlopen


Een bewoner aan de Varsseveldseweg trof donderdagmiddag rond 14.35 uur bij thuiskomst twee onbekende mannen in de woning aan. Toen de twee de bewoner zagen, renden ze er vandoor richting De Heurne. Ze waren binnengekomen door een deur te forceren. De bewoner mist niets. Bij de buren werd eveneens ingebroken. Hier werd een raam vernield om binnen te komen. Weggenomen werden onder andere geld en pasjes. Het ging om 2 jonge mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk. De politie is een buurtonderzoek gestart en roept mensen op die in verband met deze inbraken iets kunnen melden contact met de politie op te nemen (0900- 8844)


Zelhem - Bestuurder snorfiets raakt gewond


Een 72 jarige bestuurder van een snorfiets uit Zelhem is donderdagmiddag bij een aanrijding op de kruising Populierenweg / Neuzendijk gewond geraakt. De man reed rond 16.15 uur over de Populierenweg vanaf Keppel. Op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan een 62 jarige automobilist uit Zelhem en raakte gewond. De 72 jarige werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Speeltoestel in brand


Bij de skatebaan aan de Bongerd stond donderdagavond rond 20.25 uur een speeltoestel in brand. Het toestel was in brand gestoken met een aantal stukken karton. Doordat de brandweer de brand snel kon blussen, bleef de schade beperkt.


Lichtenvoorde - 16 bestuurders te hard


Agenten hebben donderdagmorgen bij een controle aan de Boschlaan 16 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 129 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Bij controle op de Lievelderweg in Lievelde werden donderdagmorgen 88 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 336 werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km. Er is hier 30 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --