Beers Bedrijfsauto

Honderdste Scania voor Jo van Beek

10/12/2004

De heer J.M. van Beek (R) neemt de sleutels van Scania nummer honderd in ontvangst uit handen van Jeroen Dooijenburgh van Scania Amersfoort (klik voor grotere foto) Jo van Beek Logistics uit Wijk bij Duurstede heeft onlangs de honderdste Scania in haar wagenpark in gebruik genomen. Het voertuig, een Scania R 420LA6x2/4 trekker met de zuinige 420 pk/309 kW sterke 12 liter motor en de comfortabele CR19 slaapcabine, is tevens voorzien van Scania Opticruise; het computergestuurde schakelsysteem. In het nieuwe modellenprogramma is Opticruise nog verder verbeterd. Deze verbetering is o.a. voor de jury van de International Truck of the Year aanleiding geweest de Scania R-serie tot winnaar uit te roepen. De nieuwe truck is opgenomen in het lopende Reparatie- en Onderhoudscontract bij de Scaniavestiging te Amersfoort.

Jo van Beek Logistics is een logistieke dienstverlener die op meerdere fronten actief is. Het servicepakket bestaat uit een combinatie van eigen transport en warehousing in combinatie met de expertise op het gebied van zeevracht, luchtvracht, expresse en project expeditie. De faciliteiten voor warehousing zijn zeer uitgebreid. Naast ca. 25.000 m² op- en overslagruimte beschikt het bedrijf over een uitgebreid pakket materialen en diensten om elke klant ten dienst te kunnen zijn. Het wagenpark bestaat thans uit ca. 40 trekkende eenheden voor vervoer en distributie door geheel Europa, met het zwaartepunt van de eigen vloot in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. Bij Jo van Beek biedt werk aan ca. 65 medewerk(st)ers.

Het Utrechtse bedrijf kiest al sinds jaar en dag voor Scania bedrijfsauto's. Naast het lage brandstofverbruik en de sterke uitstraling van de vrachtauto speelt ook de goede relatie met de Scaniadealer in Amersfoort een belangrijke rol. Het feit dat Jo van Beek de honderdste Scania in gebruik heeft genomen onderstreept deze relatie.

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie zo'n 3.000 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is, met een capaciteit van 150 trucks per dag, de grootste Scaniafabriek in Europa. Dagelijks worden er in Nederland ca. 24.000 Scania's ingezet.
De onderneming telt wereldwijd bijna 28.000 medewerkers, en heeft meerdere productievestigingen in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. De omzet over 2003 bedroeg ruim 47 miljard Zweedse kronen (bijna 5 miljard Euro). www.scania.nl.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.