Gemeente Heerlen

Primeur in Heerlen

Aanleg kunststofatletiekbaan

Het college heeft ingestemd met de aanleg van een splinternieuwe atletiekbaan van kunststof in het Heerlense sportpark Emma. De gemeente trekt in totaal een bedrag van E 1,1 miljoen uit voor deze ingrijpende vernieuwing van de atletiekaccommodatie. De atletiekvereniging AVON wordt nauw betrokken bij de planning en uitvoering van de werkzaamheden.

De nieuwe 400m-baan wordt in de zomer van 2005 aangelegd en vervangt de volledig versleten en verouderde gravelbaan. Met de realisatie van deze hoogwaardige voorziening komt er een einde aan het knellend accommodatieprobleem van atletiekvereniging AVON. De nieuwe accommodatie omvat een zeslaansbaan voor de loopnummers. Daarnaast komen er enkelvoudige inrichtingen voor de technische nummers zoals bijvoorbeeld steeple-chase, verspringen en speerwerpen, hoog- en polsstokhoogspringen, kogelstoten en discuswerpen.

Het nemen van dit collegebesluit heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Niet dat de gemeente de ernst van het accommodatieprobleem van AVON ook maar enigszins in twijfel trekt. Integendeel! Maar geruime tijd heeft het ernaar uitgezien dat de nieuwe atletiekaccommodatie niet op de huidige plaats, maar in sportpark Varenbeuk of Kaldenborn zou kunnen worden gerealiseerd. Deze opties bleken echter uiteindelijk te hoge kosten met zich mee te brengen. Want hiervoor zou een andere sportaccommodatie verplaatst moeten worden of een extra kleed- of clubgebouw gebouwd moeten worden of extra gronden aangekocht moeten worden.

Zo is het college uit een viertal keuzeopties tot zijn huidige beslissing gekomen. Het genomen besluit doet bovendien geheel recht aan de wens van AVON om sportpark Emma als thuisbasis van de vereniging onverkort te handhaven voor de toekomst.

HEERLEN, 10 december 2004
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --