Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

10-12-2004

CNV Voeding: Acties mogelijk bij kassenbouwer Horticoop

Het overleg over de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden bij kassenbouwer/installateur Horticoop is stil gelegd. Onderhandelaar Wim Ramakers, namens CNV Voeding, zag geen heil in voortzetting van de gesprekken. "De werknemers, onze leden moeten bloeden voor de samenwerkingsplannen."

Horticoop is de uitkomst van de samenwerking tussen Agrifirm en Maasmond Westland B.V.. Beide bedrijven houden zich bezig met het bedrijfsklaar opleveren van kassen en installaties voor de glastuinbouw. Er werken circa 400 mensen in het Westland en Klazienaveen.
De harmonisatie van arbeidsvoorwaarden werd, volgens Ramakers, zo goed als volledig afgewenteld op de schouders van de werknemers. "De werknemers bij Agrifirm zouden fors moeten inleveren op hun arbeidsvoorwaarden, primair maar ook secundair. Op die manier heeft het voor ons geen zin om verder te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden, geharmoniseerd of niet", aldus Ramakers. Hij sluit acties niet uit om de directie van Horticoop tot andere inzichten te brengen.

Houten, 10 december 2004

Nadere inlichtingen:

Wim Ramakers (onderhandelaar):
030-6 348 211
Wouter de Jong (persvoorlichting)
030 - 6 348 243