Gemeente Amsterdam

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt
10 december 2004 - Eveline Papa

Op donderdag 9 december heeft wethouder Hester Maij namens het college van B&W het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan Mimi Vlaskamp-Kwak. Dit gebeurde tijdens haar afscheid als lid van het Comité Herdenking Februaristaking 1941.

Mevrouw Vlaskamp maakt sinds 1978 deel uit van het comité. Vanaf haar toetreding is zij intensief betrokken geweest bij de voorlichting aan de jeugd in de ruimste zin van het woord. Daarbij ging het vooral om het verzorgen van lezingen op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Ook speelde zij een actieve rol bij de opzet en inrichting van tentoonstellingen die de Februaristaking of het verzet in de Tweede Wereldoorlog als onderwerp hadden.

Mevrouw Vlaskamp heeft als jongste telg van de verzetsfamilie Kwak in de periode 1940-1945 koerierswerk verricht in Amsterdam. Op dit moment is ze nog voorzitter van de oud-verzetsorganisatie Verenigd Verzet 1940-1945 en is ze namens die organisatie lid van de Raad van Overleg van de Stichting 1940-1945. Ook is zij bestuurslid van het Centraal Orgaan Voormalig Verzet en Slachtoffers.

Het Ereteken van Verdienste wordt gegeven aan diegenen die zich gedurende vijfentwintig jaar op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

pb-197

© Gemeente Amsterdam