Gemeente Hulst


Persbericht - 10.12.2004

Parkeerverwijssysteem

De Hulster binnenstad wordt voorzien van een parkeerverwijssysteem. Aan hand van dit systeem worden bezoekers van de binnenstad verwezen naar de diverse parkeerterreinen. Op de N60 krijgt de automobilist de parkeerroutes aangegeven. Er is sprake van 3 routes, te weten: Zuid, Centrum en Noord:


* Gebied Zuid = Havenfort, Stationsplein I en Stationsplein II


* Gebied Centrum = Oranjebolwerk, Princebolwerk, Solmsbolwerk, Galgebolwerk en s-Gravenhofplein.


* Gebied Noord = Glacisweg

Indien de parkeerterreinen van route Zuid en Centrum vol zijn, worden automobilisten verwezen naar het gebied Noord. Zolang de gebieden Zuid en Centrum niet vol zijn, wordt niet verwezen naar gebied Noord. Dit gebied geldt namelijk als zogenaamd overloopgebied.

Wanneer een automobilist eenmaal voor een bepaalde route heeft gekozen, dan wordt hij middels bebording naar de betreffende parkeerterreinen geleid. Hierbij wordt aangegeven of er op betreffende terreinen nog parkeerruimte vrij is. De informatie over de bezettingsgraad van de diverse parkeerterreinen wordt mogelijk gemaakt door het aanbrengen van ondergrondse tellussen op de parkeerterreinen. Door komende en gaande voertuigen te tellen, kan de bezettingsgraad ten alle tijden worden bepaald.

Tijdsplanning
Medio december 2004 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de plaatsing van het parkeerverwijssysteem. Hierdoor kan er enige verkeershinder ontstaan op het Princebolwerk, Solmsbolwerk en het Galgebolwerk, daar er werkzaamheden aan het wegdek dienen te gebeuren. Begin januari 2005 worden dergelijke werkzaamheden uitgevoerd op het Havenfort en het Stationsplein. Na afronding van deze fase kan in de loop van de maand januari 2005 worden aangevangen met de plaatsing van de bebording, gevolgd door werkzaamheden van Delta en KPN. In februari vindt vervolgens de testfase plaats, teneinde eind februari 2005 het systeem te kunnen opleveren.

Het parkeerverwijssysteem wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Europese Unie.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl