Gemeente Rotterdam

Nr. 163

10 december 2004

PERSBERICHT

Pilot: Veiligheidsaanpak in databank op internet

Het Expertisecentrum van het Programmabureau Veilig heeft een digitale databank ontworpen en opgezet met informatie over lopende stedelijke en deelgemeentelijke veiligheidsmaatregelen, -methodieken en -projecten.

Komende twee maanden wordt de databank geleidelijk gevuld met gegevens, aangeleverd door de deelgemeente Feijenoord, Overschie en het Stadscentrum die hun medewerking verlenen aan de pilot van de databank.

Het gaat hierbij in eerste instantie om de basisinformatie zoals de aanleiding, de doelgroep, de doelstelling(en), de doorlooptijd, de betrokken partijen en de behaalde resultaten. Voor meer informatie kan men per email contact opnemen met de vermelde contactpersoon.

Vanaf vrijdag 10 december 2004 is via de tijdelijke website www.expertisecentrumveilig..nl de "Rotterdamse Databank Veiligheidsprojecten" voor iedereen toegankelijk.

De evaluatie van de pilot vindt plaats op 10 februari 2005. Na de nodige bijstellingen en aanpassingen worden vanaf maart 2005 de gemeentelijke diensten, overige deelgemeenten en bewonersgroepen benaderd om hun initiatieven aan te leveren.

Voorlopig ligt de uitvoering en coördinatie bij het Expertisecentrum van Programmabureau Veilig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg Hoogveld,

Communicatie bestuursdienst gemeente Rotterdam telefoon: 010 417 2652 of 06 22 50 32 91.

Dit persbericht is ook te raadplegen via de Internetsite van het Stadhuis Rotterdam,

www.stadhuis.rotterdam.nl

Bestuursdienst

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam