Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 december 2004


Aanrijding met licht letsel


Twee Apeldoorners van 15 en 16 jaar raakten donderdagavond licht gewond na een aanrijding. De 16 jarige reed rond 20.10 uur op de scooter met de 15 jarige achterop op de Brouwersmolenweg. Bij de kruising met de Hoenderloseweg zag de bestuurder de auto van een 31 jarige Apeldoorner te laat aankomen, met als gevolg dat ze bovenop de motorkap belandden. De jongens werden onderzocht door ambulancepersoneel. Ze hadden diverse kneuzingen opgelopen, dus erg veel geluk gehad.


Drankrijders betrapt


Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag bij controle op de Zanderijweg een 25 jarige automobiliste uit Apeldoorn betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies ze 1,0 prom. De vrouw kreeg een boete.
Ook een 54 jarige automobilist uit Apeldoorn liep tegen de lamp. De man werd in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd aan de Erasmusstraat. Hij blies op het politiebureau 1,3 prom. De man kreeg een boete.


Winkeldiefstal


Een 40 jarige inwoner uit Arnhem werd donderdagmiddag betrapt in een winkel aan de Hoofdstraat. De man had 6 doosjes parfum weggenomen zonder te betalen. Hij werd aangehouden door een beveiligingsmedewerker en overgedragen aan de politie. Hem werd een dagvaarding uitgereikt.


Schuurtje in brand


Aan de Diepenbrocklaan was bij een woning brand ontstaan in een schuurtje. Een bewoner aan de Oude Beekbergerweg was vannacht rond 04.40 uur wakker geworden door een knetterend geluid. Hij keek uit het raam en zag rook komen uit het schuurtje. De brandweer had de brand snel geblust. De brand was vermoedelijk ontstaan bij de koelkast in de schuur.
De schade is niet bekend.


45 fietsers bekeurd

Agenten hebben donderdagmorgen 45 fietsers betrapt op het niet voeren van de fietsverlichting. Er werd gecontroleerd in de Hoofdstraat bij de spoorwegovergang. Zij kregen een bekeuring. Verder werden twee fietsers bekeurd omdat ze niet stopten terwijl de overweglichten op rood stonden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --