Provincie Overijssel

Provincie en Stimuland ondertekenen prestatie-overeenkomst 2005

In de prestatieovereenkomst zijn de afspraken vastgelegd over de prestaties die Stimuland in 2005 gaat uitvoeren voor de provincie Overijssel. Deze prestaties zullen leiden tot vernieuwende initiatieven op het platteland. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de herstructurering van de intensieve veehouderij en toepassing van biologische landbouw, maar ook over de rol die boeren kunnen spelen bij natuur- en landschapsbeheer.

Stimuland had zich voor deze gelegenheid in een nieuw jasje gestoken. De voorzitter van het kersvers aangetreden bestuur kon deze belangrijke overeenkomst met de provincie ondertekenen. Maar ook de organisatievorm en de kantoorlocaties zijn ingrijpend gewijzigd. De directeur van Stimuland, de heer Bruinsma, gaf aan dat Stimuland vanuit de locatie Ommen zich zal blijven inzetten in Overijssel onder het motto "voor een duurzaam Overijssels platteland". Gedeputeerde Jansen gaf aan zeer geïnteresseerd te volgen op welke wijze Stimuland in de toekomst kwaliteitsdiensten tegen concurrerende tarieven zal aanbieden.

Gedeputeerde Jansen en de heer Wevers ondertekenen in de koeienstal van het veebedrijf van de familie Kremer de prestatieovereenkomst 2005. Evert Kremer meldde tijdens een rondleiding door het familiebedrijf dat de toekomst voor de veehouderij niet gemakkelijk is. Toch is er ruimte voor ondernemerschap, met name door anders en beter te produceren. Deze toekomst werd onderstreept door de geboorte van een stierkalf, direct na de ondertekening van de prestatieovereenkomst.

Pasgeboren stierkalf in de schuur van de familie Kremer.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2004 Provincie Overijssel