Ingezonden persbericht


VCC Oost start nieuwe promotie voor het carpoolen

Het financiële voordeel is een zwaarwegende factor bij de overweging om te gaan carpoolen. Daarom steekt VCC Oost de nieuwe promotiecampagne in de provincie Gelderland met name hierop in. De slogan van de actie luidt: volle wagen, volle portemonnee! De campagne ging van start op 1 december 2004 en duurt tot en met juni 2005. Elke maand staat er een mottobord op een andere locatie. De locaties zijn gelegen langs provinciale wegen waar de verkeersdrukte hoger is dan gemiddeld. In december staat het mottobord langs de A326 bij Wijchen/Bijsterhuizen.

Daarnaast verschijnen er in de betreffende regio's advertenties in regionale kranten en op internet. Tot slot ontvangen de carpoolers die bij VCC Oost in de databank staan een e-mailnieuwsbrief.

Carpoolers kunnen op de websites www.carpoolgelderland.nl en www.carpoolteam.nl terecht voor uitgebreide informatie over carpoolen. Ook kunnen zij zich gratis inschrijven om in contact te komen met mensen die ook graag willen carpoolen. VCC Oost zorgt voor gratis matching. Wist u dat VCC Oost met ruim 4.000 inschrijvingen het grootste openbare carpoolsysteem in Nederland heeft?
- Ga naar www.carpoolgelderland.nl

Argumenten voor werkgevers om carpoolen te promoten:
* besparing op parkeerruimte en de kosten daarvan.
* betere bereikbaarheid van de bedrijfslocatie.
* reductie van verkeersopstoppingen.

* reductie van schadelijke uitlaatgassen.

* promotie van gezonde lifestyle en minder stress in het woon-werkverkeer.
* imago: draag maatschappelijke verantwoordelijkheid uit. Voor werkgevers die het carpoolen willen promoten biedt VCC Oost een carpoolserviceplan aan. Hieronder vallen o.a. ondersteuning bij de communicatie, registratie van teams, uitgifte van carpoolvignetten voor carpoolvoorkeurparkeerplaatsen en thuiskomgarantie. - Meer informatie over het carpoolserviceplan.

Top 10 van redenen om te gaan carpoolen voor werknemers:
* Geef minder geld uit aan brandstof, onderhoud en parkeren: spaar voor een leuke vakantie!
* Maak een ander blij en heb er zelf ook voordeel van.
* Arriveer ontspannen op je werk (je hoeft je niet door het verkeer te "vechten", want dat doet je carpoolmaatje/chauffeur).
* Eindelijk tijd om dat leuke boek uit te lezen.
* Ontmoet nieuwe en interessante mensen.

* Bouw je slaaptekort af.

* Kijk naar buiten en geniet van het landschap.
* Minder met je eigen auto rijden betekent een minder hoge kilometerstand: je doet langer met je eigen auto.
* Minder auto's op de weg betekent minder volle wegen, minder files.
* Als er minder auto's rijden is dat goed voor de luchtkwaliteit (doordat er minder uitlaatgassen in de lucht komen). De promotiecampagne wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

VCC Oost - Postbus 221 - 6800 AE Arnhem - (026) 353 76 80 - info@vccoost.nl

VCC Oost wenst u prettige feestdagen en een goed 2005!

VCC Oost
Mobiliteitsadviescentrum VCC Oost is een onafhankelijke stichting die adviseert, ondersteunt en stimuleert op het gebied van mobiliteitsmanagement. Het optimaliseren van de bereikbaarheid van locaties staat hierbij centraal. Door de verschillende verkeersstromen te managen worden mobiliteit en de kosten daarvan beheersbaar: met mobiliteitsmanagement gaat u geregeld op weg!

Kijk voor meer informatie op één van onze websites:

www.vccoost.nl

www.carpoolgelderland.nl

www.carpoolteam.nl

Carpoolen is...
Carpoolen is het samen rijden in een auto van A naar B met minimaal twee personen; meestal meerdere dagen in de week van en naar het werk. Maar uiteraard kan carpoolen ook af en toe, bijvoorbeeld bij een gezellig avondje uit.

Carpoolen hoeft niet vijf dagen in de week en met z'n vieren. Het kan ook één dag in de week en met één collega.