Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Kurt de Belder en Josje Calff in nieuwe leiding UB

Kurt de Belder MA is de nieuwe bibliothecaris van de Leidse universiteit. Drs. Josje Calff is tot adjunct-bibliothecaris benoemd. Samen met dr. Janus Linmans zullen zij in de toekomst verantwoordelijk zijn voor het strategisch beleid van de universiteit op het terrein van de wetenschappelijke informatievoorziening.

De Leidse Universiteitsbibliotheek staat aan de vooravond van een groot aantal nieuwe ontwikkelingen op haar vakgebied, ook wat betreft de Bijzondere Collecties. In de komende jaren is daarom een integraal beleid en een creatieve aanpak vereist, zowel
inhoudelijk-professioneel als op het terrein van personeel en financiën. Het College van Bestuur van de universiteit beschouwt de aanstelling van de bovengenoemde personen, die een krachtige versterking van de leiding van de Universiteitsbibliotheek betekent, als een investering die past bij de positionering van Leiden als een internationale onderzoeksintensieve universiteit.

De Belder (1961) is momenteel hoofd van de sector Elektronische Diensten van de UB van de Universiteit van Amsterdam en Calff (1951) is thans hoofd van de afdeling Kennisdiensten en Collecties van de Koninklijke Bibliotheek.

De huidige bibliothecaris van de Leidse UB, drs. Paul Gerretsen, verlaat de universiteit per 1 januari 2005. Hij gaat met vervroegd pensioen.