Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 10 december

Hoorn 10-12-2004 - 17.00 uur

Drie gewapende overvallen in woningen in Westfriesland

Hoorn, donderdag 9 december 2004.

In een woning aan de Venenlaan is rond 15.15 uur een 36-jarige bewoner overvallen door drie mannen. De mannen hadden aangebeld. Bij het opendoen van de voordeur dwongen zij de bewoner weer terug in zijn woning. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten zij geld van het slachtoffer. Tevens hebben ze de man geslagen en geschopt waardoor hij letsel aan zijn hoofd opliep. De daders hebben de woning snel verlaten nadat werd aangebeld en het slachtoffer vervolgens om hulp riep. Ze hebben een portemonnee en een mobiele telefoon van het merk Samsung meegenomen. De bewoner heeft zijn hoofdverwondingen laten hechten in het Sint Janziekenhuis. De daders zijn in de richting van het Julianaplein weggelopen. Zij hadden een blanke huidskleur. Een van hen droeg een bivakmuts en donkere kleding en was ongeveer 1.85 meter lang, een ander droeg een sweater en lichtkleurige kleding, had een bol postuur en meet ongeveer 1.80 meter. De derde man is ongeveer 25 tot 30 jaar oud,en droeg een lichtkleurige trui en een lichtbruine suède jas.

Enkhuizen, donderdag 9 december 2004.

In haar woning aan de Roerdompstraat is een 79-jarige vrouw rond 16.00 uur overvallen door 2 mannen. Ook zij belden aan en kwamen, nadat de vrouw opendeed, de woning binnen. Zij dreigden met een vuurwapen en wilden geld. Nadat duidelijk werd dat het slachtoffer dat niet in de woning had zijn de daders weer vertrokken. Het gaat hier om twee mannen met een blanke huidskleur, die ongeveer 20 jaar oud zijn, waarvan de een ongeveer 1.50 meter lang is en de ander rond 1.75 meter. Beiden droegen donkere kleding en hadden een pet op.

Rond 20.45 uur is een derde overval geweest op een 51-jarige bewoner van een huis aan de Breedstraat. Ook hier was weer sprake van twee mannen die aanbelden en de bewoner, bij het opendoen van de voordeur, de gang in duwden en zo binnenkwamen. Zij bedreigden de man met een vuurwapen en eisten zijn portemonnee en pinpas. Het slachtoffer is geschopt en geslagen en liep daarbij verwondingen op aan het hoofd, lijf en bovenbeen. Na het wegnemen van zijn portemonnee en wat rookwaar verlieten ze het huis. Beide mannen zijn ongeveer 20 jaar oud, hebben een licht getint uiterlijk en zijn 1.80 tot 1.85 meter lang.

De politie heeft een team van rechercheurs op deze zaken gezet. Mensen die meer weten omtrent de overvallen of iets verdachts hebben gezien op de genoemde locaties rond de aangegeven tijden worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

Naar aanleiding van het gebeurde raadt de politie iedereen aan eerst te kijken wie er aanbelt alvorens de deur te openen.

Aanrijding

Berkhout, donderdag 9 december 2004.

Op de A7, net voorbij de afslag Avenhorn, heeft een kop/staartaanrijding plaats gevonden. Een 19-jarige automobiliste uit Medemblik zag te laat dat er een file was ontstaan voor haar en was niet meer in staat om op tijd te remmen. Zij botste achterop de auto van een 46-jarige inwoner uit Markelo. De vrouw is met rugklachten opgenomen in het Westfriesgasthuis. De man liep nekklachten op.

Controle verkeer

Hoorn, donderdag 9 deceember 2004.

Op de Weel zijn fietsers gecontroleerd op verlichting van 16.45 tot 17.30 uur. Negen fietser liepen een bekeuring op voor het ontbreken van voor- en of achterverlichting. Ook is een snelheidscontrole gehouden met behulp van laserapparatuur. Hierbij werden 3 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u.

Fietser gewond bij aanrijding

Hoorn, vrijdag 10 december 2004.

Een 53-jarige fietser uit Zwaag is rond 00.15 uur aangereden op de kruising Keern/Provincialeweg. De fietser reed over de Keern door het rode licht. Een 20-jarige autobestuurder uit Sybekarspel reed door het groene licht over de Provincialeweg en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de val heeft de fietser een hoofdwond opgelopen en moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis. De fietser verklaarde gedronken te hebben. Van hem is bloed afgenomen om te controleren hoeveel alcohol de man op had.

Drankrijder aangehouden

Medemblik, vrijdag 10 december 2004.

Een 33-jarige drankrijder uit Medemblik is aangehouden op de Gildelaan rond 00.50 uur. Hij blies 530 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Diefstal uit woning

Hoorn, vrijdag 10 december 2004.

In een woning aan de Vredehofstraat is tussen 02.00 en 04.00 uur een dief binnen geslopen. De inbreker is vermoedelijk door het hengelen via de brievenbus van de voordeur binnen gekomen. Een computer en een flat screen van het merk Packard Bell zijn gestolen.

Verkeerscontroles

Medemblik/Wervershoof, vrijdag 10 december 2004.

Negen fietsers hebben een bekeuring gekregen voor het niet of onjuist voeren van fietsverlichting. Dit gebeurde tussen 07.40 en 08.05 uur op de Admiraliteitsweg in Medemblik, en in Wervershoof op de Simon Koopmanstraat.

Hoorn, vrijdag 10 december 2004.

Op de Keern en Provincialeweg zijn 29 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers voor het niet of onjuist voeren van fietsverlichting. Dat gebeurde tussen 07.15 en 08.15 uur.

Grootebroek, vrijdag 10 december 2004.

Op de Zesstedenweg is tussen 07.25 en 08.08 uur een controle op verlichting gehouden. In totaal zijn 20 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting.

Aanhouding na klap

Grootebroek, vrijdag 10 december 2004.

Een 63-jarige man uit Twisk is aangehouden rond 11.30 uur nadat hij een medewerker van het Hoogheemraadschap Noorderkwartier en uitvoerder van baggerwerkzaamheden, een klap had gegeven. Het slachtoffer liep daardoor een bloedlip op. De man was tegen het baggeren van een sloot grenzend aan zijn land op de Broerdijk. In een poging om de kwestie te bespreken haalde de man uit naar de medewerker. Hij werd terstond aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.