Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 10 december 2004

provincie Groningen 10-12-2004 -

Groningen: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de N 361 (Winsumerweg 80 km) werden vrijdagmiddag 1410 voertuigen gecontroleerd. 4 reden te snel en de hoogst geregistreerde snelheid bedroeg 115 km per uur.

Groningen: botsing tussen bromfietser en automobilist
Op de kruising van de Van Iddekingeweg met de Jacques Perkstraat botste vrijdagmiddag een 32-jarige bromfietser uit Groningen tegen een 42-jarige automobiliste uit Assen aan. De vrouw liet de achter op komende bromfietser niet voorgaan. Hij kwam op het wegdek en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: agressieve winkeldief
Personeel van een supermarkt aan de Brugstraat betrapte vrijdagochtend een 26-jarige man uit Eelde op het stelen van etenswaren. De man werd aangesproken en reageerde agressief naar de medewerkers. Hij kon worden overmeesterd en is overgedragen aan de politie. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: dronken man opgepakt
Een 40-jarige man uit Oldenburg is vrijdagochtend op het Stationsplein opgepakt wegens dronkenschap. De man was lastig geweest in de stationsrestauratie en verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering. Hij krijgt een bon voor openbare dronkenschap.

Delfzijl: lawinepijlen in beslag genomen
Na klachten over het afsteken van zwaar vuurwerk heeft de politie donderdagmorgen in zijn woning aan de Kustweg in Delfzijl een 40-jarige man aangehouden. In de woning werden bij het
politieonderzoek drie lawinepijlen in beslag genomen. Die waren nog over van een voorraad die de verdachte voor de verkoop in zijn bezit had. Hij bleek inmiddels zeven te hebben verkocht. Het afsteken en verhandelen van lawinepijlen is verboden. Deze explosieven zijn bij onoordeelkundig gebruik levensgevaarlijk. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van het Vuurwerkbesluit. De man is na verhoor heengezonden.

Harkstede: snelheidscontrole
Hoofdweg (N986)
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 460 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 94 km.

Hoogezand: hennepkwekerij
De politie heeft vrijdagmorgen in de kelders van een pand aan de Hoofdstraat in Hoogezand een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten troffen na tips in totaal ruim 3500 hennepplanten aan alsmede de gebruikelijke kweekapparatuur waaronder lampen, ventilatoren en filters. Alle apparatuur is in beslag genomen en in overleg met het Openbaar Ministerie vernietigd. In verband met het onderzoek is vrijdagmorgen een 40-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. Hij wordt nader gehoord.

Noordbroek: auto tegen boom
Een 61-jarige automobilist uit Foxhol is vrijdagmorgen licht gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Sappemeersterweg in Noordbroek. De man reed door onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. Hij liep licht hoofdletsel maar kon na behandeling naar huis. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

Zuidhorn: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Rijksstraatweg in Zuidhorn is vrijdagmorgen een 18-jarige vrouw uit Warfhuizen gewond geraakt. Het slachtoffer zat bij een 17-jarige man, eveneens uit Warfhuizen, achter op de brommer. Bij de brug bij Zuidhorn raakte de passagier of een paaltje of de brugleuning. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Ze liep een beenwond op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis.