Nuon

PERSBERICHT

Succesvolle plaatsing Nuon-obligatielening van EUR 800 miljoen

Amsterdam, 10 december 2004 - Energieonderneming n.v. Nuon heeft vandaag een obligatielening uitgegeven ter grootte van EUR 800 miljoen. De uitgifte van de lening was aangekondigd op 30 november 2004.

Commentaar CFO Maarten Henderson
In een commentaar op de succesvolle plaatsing zei Chief Financial Officer Maarten Henderson van Nuon: 'We zijn erg blij met de brede belangstelling vanuit heel Europa voor deze eerste publieke obligatielening van Nuon. Ondanks de politieke discussie in Nederland over splitsing van de energiebedrijven, stelden de waardering van de investeerders voor Nuon én ons duidelijke commitment om een geïntegreerde energieonderneming te blijven, ons in staat om niet alleen een 10-jaars tranche uit te geven, maar als eerste Nederlandse energieonderneming ook een 15-jaars tranche.'

Details van de obligatielening
De 10-jaars tranche van ¬ 500 miljoen heeft een rentecoupon van 4,125% en de 15-jaars tranche van ¬ 300 miljoen heeft een rentecoupon van 4,50%. Deze eerste publieke obligatielening van de onderneming is uitgegeven onder het Nuon Euro Medium Term Note programma. De obligaties worden genoteerd aan de beurs van Luxemburg. De opbrengst zal worden gebruikt voor de aflossing van korte termijn schulden en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Bankensyndicaat
Het bankensyndicaat werd geleid door ABN Amro Bank, Citigroup en Morgan Stanley, bijgestaan door Barclays Capital en Bank of America.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.