---

Nieuwsberichten
---

foto: burgemeester Opstelten, generaal-majoor Zuiderwijk en luitenant-kolonel b.d. Bruning (Koninklijke Marine)

Kranslegging en herdenking gevallenen Korps Mariniers

10-12-2004 18:11:00

De burgemeester van Rotterdam, de heer Opstelten, de commandant van het Korps Mariniers, generaal-majoor Zuiderwijk en de Voorzitter van het Contact Oud-Mariniers, luitenant-kolonel b.d. Bruning, hebben vrijdag (10 december) in Rotterdam een krans gelegd. Dit deden zij bij het mariniersmonument op het Oostplein om alle gevallenen van het Korps Mariniers te herdenken.

Deputaties van mariniers en oud-mariniers, veteranen, vertegenwoordigers van buitenlandse marinierskorpsen en Rotterdamse burgers waren bij de militaire plechtigheid aanwezig.

De herdenking van de gevallenen van het Korps Mariniers is altijd op 10 december. Dit is de verjaardag van het Korps Mariniers. In verband met het overlijden van Prins Bernhard is het ceremonieel dit jaar ingetogener van karakter en meer gericht op de herdenking dan op de Korps verjaardag. Een erewacht van het Korps Mariniers en de Marinierskapel verzorgden de ceremoniële ondersteuning van de herdenkingsplechtigheid. foto: Herdenking mariniers (Koninklijke Marine)