Amsterdam Oud Zuid


Stichting Hart voor het Vondelpark

PERSBERICHT

Bekende Nederlanders ondersteunen sponsoractie
Grote belangstelling voor virtuele verkoop Vondelpark

AMSTERDAM, vrijdag 10 december 2004 ­ Een door pop-art kunstenaar Franz Bodner beschilderde bank uit het Amsterdamse Vondelpark is donderdagavond tijdens een speciale veiling op de Miljonair Fair in de RAI verkocht. De veiling van deze bank was de aftrap van de virtuele verkoop van het Vondelpark via www.koopvondelpark.nl. Rabobank Amsterdam heeft als eerste een bank uit het Vondelpark gekocht. Deze eerste dag heeft in totaal 20.000,= opgeleverd. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de renovatie van het park.

De virtuele verkoop van het Vondelpark geeft elke Nederlander de kans om zijn of haar favoriete stukje van het park te `kopen' of te `geven' aan iemand anders. Op www.koopvondelpark.nl vindt de bezoeker een plattegrond van het park waarop kan worden ingezoomd. Een kleurenindicatie geeft aan of het stukje beschikbaar is, een optie bevat, of inmiddels is `verkocht'.

De grootte bepaalt de prijs: vanaf tien euro voor zestien vierkante meter gras, tot 25.000 euro voor de adoptie van het beeld van Vondel. Na betaling ontvangt de koper een certificaat van `zijn/haar' stukje Vondelpark, met daarbij een kleurenkaart van het Vondelpark, een uitvergroting van de gekochte grond, het coördinaatnummer en de naamsvermelding. Op de verkoopsite wordt een `wall of fame' geplaatst waarop een vermelding van de kopers plaatsvindt.

De eigenaren van het park kunnen vervolgens meedoen met bijzondere activiteiten, speciaal voor hen georganiseerd. Zo hebben onder andere Ans Markus, Wim T. Schippers en Adelheid Roossen toegezegd ieder op hun vakgebied een leuke actie aan te bieden.


Noot voor de redactie,