Politie Groningen

Persberichten vrijdag 10 december 2004

provincie Groningen 10-12-2004 -

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij
Agenten zagen donderdagnacht een vechtpartij waarbij over en weer geslagen werd tussen vier jongemannen op de Grote Markt. De partijen werden gescheiden en de vier, 19 en 20 jaar uit Hengelo en 2 19-jarigen uit Groningen en Goutum, meegenomen naar het bureau. Daar kregen alle vier een proces-verbaal voor het vechten op straat.

Groningen: verlichtingscontroles
Op diverse plaatsen in de stad werd donderdag op verlichting van fietsers gecontroleerd. In de Nieuwe Boteringestraat en Nieuwe Ebbingestraat werden donderdagnacht 21 bonnen uitgeschreven. Op de Helperzoom werden donderdagavond 7 bekeuringen uitgedeeld en op de Sontweg 6. Donderdagochtend werden in de omgeving van het hoofdstation 32 boetes uitgedeeld voor het niet voeren van verlichting. Bij een controle op de Moesstraat werd een 35-jarige Stadjer aangehouden voor belediging na het uitten van diverse scheldwoorden. De man liet zijn hond uit en begon de controlerende agenten uit te schelden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: kleine hennepkwekerij ontmanteld
De politie ontmantelde donderdag in een woning aan de Zilverlaan een hennepkwekerij met 213 planten. De kwekerij bevond zich op de zolderverdieping. De planten en kwekerijbenodigdheden werden ter vernietiging afgevoerd. De 44-jarige bewoonster heeft tegen over de politie een verklaring afgelegd. Zij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: getuigen gezocht van dodelijk verkeersongeval De politie zoekt in het onderzoek naar de exacte toedracht van een verkeersongeluk waarbij een 22-jarige fietsster om het leven kwam nog naar getuigen. Het ongeluk gebeurde donderdag rond 09.40 uur op de kruising van de Sumatralaan en de Bedumerweg. De fietsster kwam in botsing met een vrachtwagen. Getuigen van het ongeluk die nog niet door de politie zijn gehoord worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: ongeval op Verlengde Hereweg
Een 44-jarige automobilist uit Charlotte (USA) verleende donderdagmiddag geen voorrang op de kruising van de Verlengde Hereweg met de Savornin Lohmanlaan aan een 24-jarige fietsster uit Groningen. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: vrouw (64) beroofd van tas
Een 64-jarige vrouw uit Groningen meldde donderdag dat zij omstreeks 17.15 uur op het Roer beroofd was van haar tas. De vrouw kreeg plotseling een harde duw in haar rug en kwam te vallen. Direct daarna werd haar tas met geweld van haar afgetrokken. De tasjesrover ging vervolgens hardlopend ervan door over het grasveld in de richting van Stuurhut. Signalement dader: man, lengte 170 180 cm, gekleed in een korte zwarte stoffen jas, grijze broek en een meerkleurige wollen muts (Bob Marley model). Eventuele getuigen van de straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie van basiseenheid Oost via 0900 8844 (lokaal tarief).

Haren: aanrijding paard met auto
Op de Kerklaan in Haren vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een paard en een 44-jarige automobiliste uit Assen. Het paard was door een openstaand hek de weg opgelopen en werd daar geschept door de automobiliste die niet meer op tijd kon remmen. Het paard raakte de voorzijde en kwam aan de andere kant van de wagen weer op zijn benen terecht. De auto raakte totaal vernield en het paard kwam er ongedeerd vanaf. Een ongevalrapportage is opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor fietsdiefstal
Op de Vismarkt werd donderdagnacht een 33-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Hij verklaarde de fiets voor een gering bedrag op straat gekocht te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Omdat de man een goede bekende is van de politie werd hij gevolgd na zijn vrijlating. Binnen een half uur werd de man betrapt op het stelen van een fiets uit de Poelestraat. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Beneluxweg werd donderdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1860 gecontroleerde voertuigen reden er 7 sneller dan de limiet van 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 89 km per uur. Op de Plataanlaan (70 km) werd donderdagochtend gecontroleerd. 1220 controles en 59 overtredingen van de maximumsnelheid. 1220 controles werden uitgevoerd op de N360 (Rijksweg 50 km). 95 reden sneller dan de limiet en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur. Op de Hereweg werden donderdagavond van 341 voertuigen de snelheid gemeten. 19 reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogste snelheid 79 km per uur.