ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV: breng ziekenhuisdirecteur onder CAO

ABVAKABO FNV wil dat ziekenhuisdirecteuren en de leden van de raden van bestuur van ziekenhuizen, voortaan net als de overige werknemers onder de CAO gaan vallen. Dat is een belangrijke eis van de grootste vakbond in de zorgsector bij de onderhandelingen over de CAO Ziekenhuizen. De bond hoopt zo een eind te maken aan de steeds forser wordende stijging van topsalarissen, die schril afsteken bij de terughoudende salarisontwikkeling van het modale ziekenhuispersoneel.

ABVAKABO FNV drong er al eerder op aan om voor topmanagers in publieke dienst het salaris van de minister-president (120.000 euro) als maximum te stellen. De vrijblijvende oproep van minister Hoogervorst om de topsalarissen in de zorg te beteugelen, is volgens de bond niet voldoende. 'Als de politiek geen concrete maatregelen wil nemen, dan moeten wij het zelf doen', aldus Tim de Jong, bestuurder van ABVAKABO FNV. 'De salarissen van ziekenhuisdirecteuren zijn de afgelopen jaren de pan uitgerezen. Een kwart zit nu zelfs boven het maximum dat de eigen belangenvereniging adviseert, en dat maximum vinden we al ruim 50.000 euro te hoog.'

De CAO-onderhandelingen zullen begin maart van start gaan. ABVAKABO FNV zal de voorstellen binnenkort voorleggen aan de leden. De CAO Ziekenhuizen geldt voor 170.000 werknemers.


---


----
Voor meer informatie, kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Tim de Jong sectorbestuurder (06) 51 274 768 Arno Bonte voorlichter (079) 35 36 350 (06) 51 218 402

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

10 dec 04 09:25