Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland benoemt Huub Verweij tot erelid

Persbericht 10 december 2004

WOERDEN, 14 december 2004 - Vanavond heeft de horeca in de hoofdstad afscheid genomen van scheidend voorzitter Huub Verweij. Hij kreeg uit handen van landelijk voorzitter Hajé de Jager een oorkonde en een gouden speld behorende bij het erelidmaatschap van Koninklijk Horeca Nederland. De Ledenraad benoemde hem vorige week vanwege zijn jarenlange tomeloze inzet voor de belangen van de Amsterdamse horeca.

Met zijn aftreden komt voor Huub Verweij een einde aan ruim 8,5 jaar voorzitterschap van de regio Amsterdam van Koninklijk Horeca Nederland, waarvoor hij al sinds 1994 bestuurder was. Van 1994 tot en met 1996 was hij tevens landelijk bestuurslid van de sector Café-Barbedrijven. In 1996 werd hij lid van de Ledenraad van Koninklijk Horeca Nederland, waarvoor hij zich immer goed voorbereidde en regelmatig de lachers op zijn hand kreeg.

Uit hoofde van zijn functie als voorzitter van de regio Amsterdam van Koninklijk Horeca Nederland heeft Huub Verweij menig uurtje vergaderd binnen het gemeentelijk brancheoverleg, maar ook met burgemeesters Schelto Patijn en Job Cohen en stadsdeelvoorzitters. Daarnaast vertegenwoordigde Verweij de belangen van de hoofdstedelijke horeca in overleggen met de plaatselijke VVV en de Kamer van Koophandel.

Huub Verweij zal zich verder bezig gaan houden met zijn werk als 'director of project' in het in januari te openen opleidingshotel The College te Amsterdam.

---

Noot voor de redactie