Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 december 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding, onder invloed

Automobilist rijdt water in, is onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Vrijdagavond 10 december om ongeveer 18.50 uur werd gemeld dat een auto het water was ingereden ter hoogte van de afslag 33, Oldenzaal Zuid, op de A1. Brandweer kwam ook met duikers ter plaatse omdat de mogelijkheid bestond dat er nog personen in de auto zaten. Bleek dat de 33 jr. bestuurder uit Oldenzaal uit eigener beweging uit de auto was gekomen. Meerdere personen waren niet aanwezig geweest. De bestuurder werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo waar hij ter observatie is opgenomen. In het ziekenhuis is in verband met alcoholgebruik, een bloedproef van de 33 jr. afgenomen door een gemeentearts. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Het is nog onduidelijk hoe te auto te water is geraakt. (04-151974)

Onder invloed

Met 1.8 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Vrijdagavond 10 december omstreeks 23.45 uur viel op de Parkweg in Enschede het rijgedrag van een automobilist op. Hij reed slingerend en na voldoen aan een stopteken bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hiervoor is de bestuurder, een 49 jr. Enschedeer, aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.8 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-152060)

Aanhouding na mishandeling

Ex man aangehouden na mishandeling, bedreiging en regelmatig stalken, meerdere keren gebeurd

Hengelo / Goor

Vrijdagmorgen 10 december werd een mishandeling gemeld in een woning aan de Beppie Nooystraat in Hengelo. Bleek dat een ex man bij de 30 jr. bewoonster aan de deur was gekomen en met geweld binnen was gedrongen en haar had mishandeld en bedreigd. Toen de bewoonster kans had gezien om 112 te bellen was de man er vandoor gegaan. Deze, een 27 jr. inwoner van Goor, is daarna rond half een die dag in zijn woning in Goor aangehouden en naar het bureau in Hengelo overgebracht. Hier is hij in opdracht van de officier van justitie voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. Duidelijk is al wel dat de 27 jr. tussen 1 januari 2002 en vrijdag 10 december 2004, zijn ex vrouw diverse keren heeft mishandeld en gestalkt. (04-151712)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden die andere man in gezicht sloeg

Enschede

Surveillerende politiemensen namen zaterdagmorgen 11 december om ongeveer 03.45 uur een opstootje waar op de hoek Stadsgravenstraat - Bolwerkstraat in Enschede. Gezien werd dat een man, de later aangehouden verdachte een 21 jr. Enschedeer, een andere man vol in zijn gezicht sloeg waardoor een bloedneus ontstond. Hierop is de 21 jr. aangehouden en naar het bureau overgebracht en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Het slachtoffer, een 23 jr. Enschedeer, doet aangifte. In de loop van de zaterdag is de 21 jr. afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-152119)

Aanhouding na belediging

Man wil aanhouding verhinderen en beledigd politiemensen

Enschede

Een 20 jr. Enschedeer wilde zaterdagmorgen 11 december de hierboven vermelde aanhouding van een 21 jr. Enschedeer verhinderen. Na vordering daartoe ging hij in eerste instantie weg maar kwam weer terug en beledigde de politiemensen ten overstaan van veel publiek. Hierop is ook de 20 jr. aangehouden en voor de rest van de nacht opgesloten. Ook hij is in de loop van zaterdag afgehoord en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-152122)

Woningbrand

Brand in woning, ook buren rook en waterschade

Westerhaar

Vrijdagavond 10 december omstreeks 19.25 uur werd een brand gemeld in een woning aan de Borggrevestraat in Westerhaar. Bleek dat er brand was in de keuken van de woning en dat de brandweer druk bezig was de brand te blussen. De 50 jr. bewoner verklaarde dat plotseling de stroom was uitgevallen en dat hij daarop zag dat er brand was ontstaan bij de meterkast in de bijkeuken. De brand op zich was snel geblust maar de brandweer heeft de gasleiding een tijdje gecontroleerd laten branden tot deze in de tuin van de woning was afgesloten. Dit was noodzakelijk omdat bij de brand de gasmeter stuk was geraakt en er gas vrijkwam. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, van opzet is hoogstwaarschijnlijk geen sprake. Ook de buren hebben rook en waterschade opgelopen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (04-152020)


---- --