Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht 11-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Insluiper aangehouden

WOERDEN - Donderdag 9 december om 21.55 uur heeft de politie een jarige 25-jarige man op de Albert Cuypstraat aangehouden. De man wordt verdacht van insluiping/diefstal in/uit een woning aan het Vogelwikkeveld die plaatsvond jongstleden zaterdag 4 december.

Naar aanleiding van deze insluiping/diefstal en de aangifte stelde de politie een nader onderzoek in. Hierbij kwam deze verdachte in beeld. Hij is, evenals zijn werkwijze, reeds bekend bij de politie en staat te boek als veelpleger. Echter omdat hij niet meer over een vast woonadres beschikte, duurde het een aantal dagen voordat de politie hem wist te traceren. De man is ingesloten en is inmiddels in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man bij meerdere insluipingen/inbraken in woningen is betrokken.

Verkeersongevallen met letsel

WOERDEN Vrijdag 10 december omstreeks 11.25 uur werd op de Cattenbroekerdijk een 14-jarige fietser uit Montfoort aangereden door een 60-jarige automobilist uit Woerden. De jongen stak onverwachts het viaduct over toen hij een bekende aan de overkant zag rijden. De automobilist, die uit de richting van Montfoort reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De aanhanger waarmee de automobilist reed, verwondde de jongen. De jongen kwam ten val en is per ambulance met hoofdletsel naar het UMC in Utrecht vervoerd. Zijn huidige toestand is onbekend.

KOCKENGEN - Vrijdagmorgen omstreeks 06.00 uur raakte een 21-jarige automobilist uit Houten gewond bij een eenzijdig ongeval op de provinciale weg N401. De Houtenaar reed uit de richting van de Portengense Zuwe richting de Gagelweg en raakte ter hoogte van een verkeersdrempel in een slip. Uiteindelijk kwam hij tegen een betonnen paal tot stilstand. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Verkeerscontrole

LINSCHOTEN / WOERDEN - Vrijdag 10 december van 19.00 - 02.30 uur heeft de politie van het district Rijn & Venen op de M.A. Reinaldaweg (terrein Korps Landelijke Politie Diensten) een algemene verkeerscontrole gehouden. Ook het KLPD, de Regionale Verkeersdienst van de Politie Utrecht en de ANWB werkten mee aan de controle.

In totaal zijn er 149 voertuigen gecontroleerd en zijn 64 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, waaronder: Onjuist voeren van de mistlamp (11), niet tonen rijbewijs (18), niet handenvrij bellen (3), niet tonen kentekenbewijs (14), rijden zonder rijbewijs (1), niet dragen van de autogordel (1) en diverse technische gebreken.

Aanhouding verdachte diefstal

VINKEVEEN Vrijdagmorgen 10 december omstreeks 08.00 uur wilden politieagenten op de Meeuwenlaan een 44-jarige man uit Polen staande houden en bekeuren, omdat hij zijn autogordel niet droeg en onjuist zijn mistverlichting voerde. De automobilist weigerde echter te stoppen en ging ervan door. In zijn vlucht drukte hij een andere automobilist de vangrail in. Pas in Breda kon hij worden aangehouden. Zijn kofferbak bleek geheel gevuld met van diefstal afkomstige goederen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.