Gemeente Bergschenhoek

Omleidingen openbaar vervoer
connexxion In verband met de uitvaartplechtigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard zullen de openbaar vervoer bedrijven HTM en Connexxion op zaterdag 11 december in Den Haag en Delft e.o. een aangepaste dienstregeling rijden. De omleidingen in Delft e.o. zijn de gehele dag van toepasssing. Naar verwachting duren de omleidingen in Den Haag tot ca. 12.00 uur. De treinen van de NS van en naar Delft rijden als op een gewone zaterdag. Door werkzaamheden aan het spoor rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Gouda.

Het centrum van Den Haag blijft bereikbaar met de HTM lijnen 2, 3 en 6 (via de Tramtunnelhalten Grote Markt en Spui). Tram 2, 3, 6, 11, 12 en bus 13, 14 en 35 rijden de hele dag de normale routes en stoppen bij de normale halten. Voor alle andere lijnen van HTM gelden omleidingen.

Connnexxion rijdt in Den Haag en Delft en omgeving een aangepaste dienstregeling. De omleidingen in Delft TU wijk duren tot ongeveer 14.00 uur, de overige omleidingen in Delft duren tot 19.00 uur; in Den Haag zullen de omleidingen tot ongeveer 12.00 uur van toepassing zijn.

Volgens de normale dienstregeling stoppen in Delft 12 treinen per uur. De NS verwacht dat dit ruim voldoende is om de verwachte aantallen (extra) bezoekers te vervoeren. Omdat de tunnel onder de sporen niet geschikt is voor grote drukte, wordt naar spoor 2 een tijdelijke toegang gebouwd. De tunnel wordt afgesloten. Treinreizigers die in Delft op de treinen richting Rotterdam willen stappen moeten rekening houden met een ongeveer 5 minuten langere loopweg naar het perron.

De wijzigingen van HTM, Connexxion en NS staan vermeld in een gezamenlijke folder. Deze folders worden verspreid in de voertuigen van de bedrijven en zijn verkrijgbaar bij de verkooploketten van HTM, NS en Connexxion. Tevens is deze folder te downloaden op de internetsite van HTM (www.htm.net) en Connexxion (www.connexxion.nl).

Op zaterdag 11 december worden via RTV West de actuele wijzigingen doorgegeven.

Verdere informatie is te verkrijgen bij:

HTM Consumentenlijn 070 3848666 en www.htm.net
Connexxion Klantenservice 0900 266 399 ( 0,10 per minuut) en www.connexxion.nl

Voor een persoonlijk reisadvies 0900 9292, ( 0,50 per minuut) en www.9292ov.nl

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2004 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 10 december 2004 - Techniek Aralto ICT