Nederlandse Vereniging van journalisten

Algemene Ledenvergadering van de sectie Freelance Kies een bestuur en discussieer over de rechten en plichten van de freelancer
(19 nov 2004)

Wanneer? Op maandag 13 december
Waar? in de Observant te Amersfoort.
Wat? Een kort huishoudelijk gedeelte met bestuursverkiezing, en een interessant panel om mee te discussiëren over de vraag wat er wel en niet met een journalistiek product mag gebeuren.

Het volledige programma:

18:15-19.00 uur
Agenda kort huishoudelijk gedeelte: 1. jaarverslag 2003/2004; 2. NVJ-adviestarieven; 3. financieel verslag; 4. bestuursverkiezing; 5. wat verder ter tafel komt.

19.00- 20.30 uur
Het journalistieke product, wat mag er wel en wat mag er niet? onder leiding van Cees Grimbergen, journalist

Er zal gediscussieerd worden over de rechten van de freelancer (plaatsingsrecht, herschrijven van een journalistiek product door de eindredactie, veranderen van taalgebruik, ingrijpen in artikelen en programma's, communicatie over journalistieke product, wat gebeurt ermee als het eenmaal is aangeleverd etc.) en over de plichten (worden afspraken met de geïnterviewde gerespecteerd, mag de geïnterviewde de tekst lezen, wanneer is iets off-the-record etc.)

In het panel: Tanny Dobbelaar (freelance journalist), Marjon van Royen (freelance journalist), Erik Jan Bolsius, hoofdredacteur Scripta Media; Frits van Exter, hoofdredacteur Trouw; Kees Haak, lezersredacteur Rotterdams Dagblad.

20:45-22.00 uur

Eindejaarsborrel

De zaal is open vanaf 18.00 uur. Er zijn broodjes. In verband met de catering aanmelden: Marijke Wilms - NVJ - freelance@nvj.nl

Reageren: freelance@nvj.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1