Provincie Zuid-Holland


Informatiebijeenkomst fietspad Benthuizen-Zevenhuizen

De provincie Zuid-Holland is bezig met een plan voor een fietspad van Benthuizen, via de Zoetermeerse wijk Oosterheem naar Bleiswijk en Zevenhuizen-Moerkapelle. Het pad, bekend onder de naam fietspad 96 uit het provinciaal Fietspadenplan, is bedoeld voor woon-werk- en woon-schoolverkeer. De plannen zijn nu zover dat de provincie van belanghebbenden hun mening wil weten. Daarom is er op 13december een informatiebijeenkomst gepland in Moerkapelle.

Het fietspad heeft voornamelijk als doel een korte verbinding te realiseren voor fietsverkeer tussen Zoetermeer en Waddinxveen / Boskoop. Daarnaast is het bedoeld voor het ontsluiten van landelijke gebieden en heeft het dus een toeristisch karakter, maar het "zakelijke" gaat voor. Daarmee is in de tracékeuze rekening gehouden. Een "mooiere" route is meestal ook langer. Voor zakelijk fietsverkeer een reden de fiets te laten staan, vandaar dat voor een korte, en dus snellere, route is gekozen.

Op maandag 13 december 2004 kunnen belangstellenden het concept Voorlopig Ontwerp bekijken tijdens een inspraakavond in Moerkapelle. Er zullen medewerkers van de provincie Zuid-Holland, het ingenieursbureau Witteveen + Bos en van de gemeenten Zevenhuizen-Moerkapelle, Zoetermeer, Bleiswijk en Rijnwoude aanwezig zijn. Ook is het mogelijk schriftelijk te reageren via de daarvoor aanwezige reactieformulieren.

Daarnaast ligt het Voorlopig Ontwerp vanaf 13 december 2004 zes 6 weken ter inzage in het Provinciehuis in Den Haag en alle gemeentehuizen van de betrokken gemeenten.

Datum: maandag 13 december 2004Tijd: van 19.00 tot 21.00 uurPlaats: Dorpshuis "Op Moer", Raadhuisstraat 40 te Moerkapelle.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22