Gemeente Dongen


Discussieavond voor jongeren over thema wonen 25-11-2004 00:00 Jongeren gezocht met visie op wonen
Welke eisen stellen jongeren aan een woning? Huren ze het liefst of geven ze de voorkeur aan een koopwoning? Hoeveel mag een woning kosten? De gemeente Dongen wil graag antwoord op deze vragen en wie kunnen die beter geven dan de jongeren zelf?

Daarom organiseert de gemeente, in samenwerking met DWV Woningcorporatie en de Stichting Open Huis, op maandag 13 december in het gemeentehuis een discussieavond over wonen voor jongeren.

Deze discussieavond is een vervolg op een eerdere discussieavond over dit onderwerp die op 20 oktober werd gehouden. Hieraan namen vijf jongeren deel. Zij gaven hun visie op wonen door aan te geven wat hun woonwensen zijn en welke mogelijkheden zij in de toekomst zien. Tijdens de discussieavond van 13 december licht DWV Woningcorporatie toe welke mogelijkheden er op dit moment voor jongeren op het gebied van wonen zijn en welke mogelijkheden zij in de toekomst ziet.

Beleidsplan wonen
De gemeente is momenteel bezig met het actualiseren van het Beleidsplan Wonen. In dit plan staan de hoofdlijnen van het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid voor de komende jaren beschreven. Het motto van de gemeente Dongen is: Kwalitatief goed wonen voor alle doelgroepen.

Meld je aan!
Ben jij 18 jaar of ouder en wil je graag meepraten over hoe je straks wilt wonen, kom dan naar de discussieavond!
In verband met de organisatie is het prettig als je je vooraf aanmeldt bij Harry van der Moolen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 38 33 31. Je kunt je ook per e-mail aanmelden: hvdmoolen@dongen.nl. Ook voor vragen over de discussieavond kun je bij hem terecht.

De discussieavond vindt plaats in het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62 en begint om 1 9.30uur.