Gemeente Haarlem

Gemeente Haarlem


7 december 2004


Persuitnodiging boekje 'Cement'

Wethouder Rietdijk van Grotestedenbeleid reikt eerste boekjes uit
Derde deel 'Cement' over Toeristische en culturele wervingskracht van Haarlem van de persen

Met veel plezier nodigt wethouder Mimi Rietdijk van het Grotestedenbeleid u uit aanwezig te zijn bij de uitreiking van de eerste exemplaren van het derde boekje in de reeks 'Cement'. Dit keer is het thema 'Haarlemmers in hun stad - toeristische en culturele wervingskracht'. De uitreiking is maandag 13 december om 17.00 uur in de Refter in het Stadhuis, Grote Markt 2.

Voor, en door Haarlemmers
Het boekje Cement is ontstaan op initiatief van enkele Haarlemse tekstschrijvers die 'iets met de stad' hebben. Zij interviewen voor elk boekje 12 inwoners van Haarlem die over het algemeen niet regelmatig in het nieuws komen, of behoren tot de groep min of meer bekende Haarlemmers. Maar juist ook deze mensen zijn van belang voor het goed functioneren van Haarlem en hebben een zeer belangrijke rol in de toeristische en culturele wervingskracht van Haarlem. Voor de uitreiking maandag zijn alle geïnterviewden van de drie boekjes uitgenodigd.

In dit deel Toeristische en culturele wervingskracht van Haarlem centraal
De Cement reeks omvat drie boekjes. De thema's van de boekjes zijn de speerpunten uit de Toekomstvisie Haarlem 2000-2010.
Het thema van het eerste boekje is 'Zakelijke dienstverlening' en is verschenen in december 2002. Het tweede boekje had 'Duurzaam goed wonen' als thema en verscheen in december 2003. Het boekje dat nu verschijnt behandelt een zeer actueel thema en stelt de 'Toeristische en culturele wervingskracht' van Haarlem centraal.

Belangloze medewerking van de producenten
Het enthousiasme van de producenten van het boekje valt af te lezen uit hun belangenloze medewerking. De tekstschrijvers Jolanda Dreijklufft, Anja Francissen, Annemarie de Haas en Jaap Sluis dragen hun steentje gratis bij; fotograaf Sander Stoepker en de vormgevers van Tekst & Uitleg rekenen slechts materiaalkosten. Drukkerij Teeuwen drukt tegen productiekosten zonder winstoogmerk.


NB voor de redactie

Graag uw komst vooraf even aanmelden bij evossen@haarlem.nl

Concernstaf
Ellen van der Vossen
023-5113076

---- --