ROC Friese Poort


Fototentoonstelling | 08-12-2004

Onlangs zijn 9 deelnemers en 2 docenten van de opleiding SCW-theater afgereisd naar Namibië. Met deze tweeweekse reis wilde de opleiding een impuls geven aan het vak drama binnen het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Gobabis en het Save the Childeren project in township Epako nabij Gobabis.

Het project Troost in Namibië is een groot succes geworden. Om het project te bekostigen is een poster verkocht met daarop het symbool van dit project: Joseph, één van de straatkinderen uit Gobabis, met een clownsneus op.
Om het project ook tastbaar te maken voor een groter publiek, zijn alle kinderen en medewerkers van het project in Namibië gefotografeerd: één keer zonder en één keer met clownsneus. In totaal gaat het om 275 fotos. Van deze fotos is een tentoonstelling samengesteld die in de weken voor kerst in de hal van het gebouw van ROC Friese Poort aan de Wilaarderburen voor iedereen zichtbaar zal zijn.

Officiële opening
Op maandag 13 december zal Lyni Venema, projectleiderleidster uit Gobabis, de tentoonstelling openen in de Herman van Veenzaal aan de Wilaarderburen 1 te Leeuwarden.
Aansluitend zal een indrukwekkende documentaire vertoond worden. Deze documentaire is op 17 december te zien geweest bij Wyn op Woansdei bij Omrop Fryslân en laat duidelijk de cultuurverschillen zien tussen de straatkinderen van Gobabis en de leerlingen uit Leeuwarden.

Na de opening zal er een drankje en eenvoudige maaltijd geserveerd worden, waarna iedereen kan genieten van een kerstconcert van Vocaal ensemble Lijn 12. Iedere kerst probeert Lijn 12 haar publiek te boeien met een thema dat het begrip kerst in een breder perspectief zet. In deze tijd van vervreemding, waar het benadrukken van verschillen tussen mensen bijna een modeverschijnsel is geworden, heeft Lijn 12 haar blik gericht op de overeenkomsten tussen verschillende religies. Het resultaat is een kleurrijk concert vanuit een originele visie op geloof.

Programma 13 december
16.30 uur Ontvangst in de hal
17.00 uur Opening tentoonstelling door Lyni Venema, de projectleidster in Gobabis.
17.30 uur Programma Omrop Fryslân groot geprojecteerd in de Herman van Veenzaal
18.00 uur Drankje en eenvoudige maaltijd
20.00 uur Kerstconcert 'Lijn 12' o.l.v. Sjoek Nutma 21.30 uur Drankje

Belangstellenden kunnen de tentoonstelling vanaf 13 december iedere werkdag gratis bezoeken!

Indien u 13 december aanwezig wilt zijn, neem dan contact op met: Gooitsen Eenling
(058) 265 52 00