09-12-2 004 Vergaderingen Maandag 13 december: raadscommissie Stadsontwikkeling en BeheerOp de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen: - voorstel voor het vaststellen van een ruimtelijk beleid voor de grachtengordel, Stadshart. - voorstel tot het: * opnieuw nemen van een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een gebied op het Nieuwe Haventerrein aan de Gibraltarweg (het zogenoemde Kerststalletje); * aan B&W delegeren van de bevoegdheid tot het al dan niet verlenen van vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor het bouwplan voor het plaatsen van een windturbine op het Nieuwe Haventerrein; - beantwoording van de schriftelijke vragen van de fractie GroenLinks over de onderhoudswerkzaamheden openbaar groen; - profielwijziging Verlengde Zuiderhaaks; - rotonde De Vijfsprong; - manifest Stedelijke Vernieuwing; - brief van de heer C. Minnaard van 8 oktober 2004 over modernisering van bungalowpark De Zandloper; - advies over onderzoek risicobepaling van lichte platte daken; - milieujaarverslag 2003 van de gemeente Den Helder; - voortgang milieu-effectrapportage Cape Holland; - startnotitie M.E.R. Cape Holland; - voortgang en doorkijk Stadshart 2004-2005; - e-mailbericht van de heer A. Woudstra van 22 november 2004 over (besloten) lezingen en debatten over het Stadshart; - brief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 18 november 2004 over de nominatie van de Waddenzee voor toekenning van de Werelderfgoedstatus.

Dinsdag 14 december: raadscommissie Bestuur, Personeel, Openbare orde en Veiligheid De agenda vermeldt onder meer: - agenda van de Toekomst 2005-2015; - schriftelijke vragen van de fractie van de PvdA over het verlenen van diensten aan derden; - zevende tussenrapportage Inhaalslag Gebruiksvergunningen; - voortgangsrapportage regionale brandweer NHN; - raadsinformatiebrief over de voorwaarden van de invoering van een ander sluitingstijdenregiem; - e-mailberichten van de heer H. van der Meulen van 31 oktober en 10 november 2004 over de vrije sluitingstijden van de horeca en de veiligheid in Den Helder; - nadere advisering over de inpassing van de Wet Bibob; - stand van zaken verbeterprogramma.

Woensdag 15 december: raadscommissie Maatschappelijk Welzijn Op de agenda staat: - project wonen voor mensen met multiple problematiek (toelichting GGZ); - ontwerp-initiatief voorstel over picknickplaasten / ontmoetingsplaatsen voor allochtone en autochtone groepen; - project Zij-aan-Zij in de politiek;