Vereniging Nederlandse Gemeenten

Persuitnodiging: Lokale organisaties wijzen wetsvoorstel gekozen burgemeester af

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB), de Wethoudersvereniging, de Vereniging van Griffiers (VvG) en de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS) presenteren op maandag 13 december 2004 gezamenlijk hun reactie op het wetsvoorstel Gekozen Burgemeester. Namens de lokale organisaties overhandigt W.J.Deetman, voorzitter VNG de gezamenlijke verklaring en de reacties aan S.E.A. Noorman - den Uyl, voorzitter van de Vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het lokaal bestuur doet hiermee een oproep aan de leden van de Tweede Kamer de wetsvoorstellen tot introductie van de gekozen burgemeester niet te ondersteunen. De huidige wetsvoorstellen dragen niet bij tot een krachtig en slagvaardig lokaal bestuur. Onvoldoende is uitgewerkt waarom op dit moment een zeer ingrijpende wijziging noodzakelijk is. Doorvoering in 2006 is voor het lokaal bestuur veel te snel.

De aanbieding vindt plaats op maandag 13 december, aanvang 10.15 uur in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten, Den Haag.

Naast de heer W. J. Deetman zijn aanwezig:
De heer J.J.H. Pop, voorzitter Nederlands Genootschap van Burgemeesters
De heer W.J. Stolte, lid dagelijks bestuur Wethoudersvereniging De heer P.J. Buytels, voorzitter Vereniging van Gemeentesecretarissen Mevrouw M.F. Stein, vice- voorzitter Vereniging van Griffiers

Na de overhandiging van de verklaring zijn zij gaarne bereid te aanwezige pers te woord te staan.

geactualiseerd op: 10 december 2004