---

Nieuwsberichten
---

foto: op uitnodiging van de staatssecretaris woonde het dames voetbalelftal van de krijgsmacht de wedstrijd Feyenoord-PSV bij in de Kuip (Patricia van Schoonhoven)

Militaire voetbaldames op uitnodiging van staatssecretaris naar Feyenoord-PSV

13-12-2004 9:08:00

Het nationaal militair damesteam voetbal woonde zondag (12 december) op uitnodiging van staatssecretaris Cees van der Knaap de voetbalwedstrijd Feyenoord-PSV bij. Het damesteam werd afgelopen zomer Militair Wereldkampioen in de Verenigde Staten en in plaats van de gangbare tevredenheidsbetuiging uit te reiken, bedacht de staatssecretaris een andere, meer toepasselijke beloning: met het hele team naar een wedstrijd van zijn favoriete voetbalteam in de Rotterdamse Kuip.

Bij de dames viel dit initiatief in goede aarde. Van der Knaap, die zelf in verband met andere verplichtingen aan de andere kant van het stadion zat, had voor uitstekende zitplaatsen gezorgd. Ook Feyenoord en PSV deden hun best er een aantrekkelijk duel van te maken, want uiteindelijk in een 3-3 eindstand resulteerde.

Het militaire damesteam speelde eerder deze week nog een oefenwedstrijd in Engeland. Als een waardig Wereldkampioen won de ploeg van trainer Corné Oomens deze wedstrijd met 3-1. Een score die nog veel hoger had kunnen uitvallen als het Nederlands team zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.

Het Militaire Nationale dameselftal won in juni van dit jaar de Militaire wereldtitel door buurland Duitsland in de finale met 3-0 te verslaan. foto: het damesvoetbalelftal won met 3-0 van de militaire dames van Engeland (Douglas Broman)

2004-06-07 Vrouwenvoetbalelftal van Defensie wint militaire wereldtitel Nieuws Nieuwsberichten