Gemeente Son en Breugel


Politie deelt waarschuwingen uit

In het centrum van Son wordt momenteel slecht geparkeerd; dwars op de weg en op plaatsen waar het niet mag. Door de werkzaamheden in ons centrum en de nieuwe verkeerssituatie heeft de gemeente er begrip voor dat automobilisten dit doen. Daarom deelt de politie de komende weken geen bon uit, maar een waarschuwing.

Op deze waarschuwing staat het proces-verbaal dat de foutparkeerder eigenlijk zou krijgen. Op de achterkant treft u een tekening aan met de specifiek aangegeven parkeerplaatsen en terreinen in ons centrum.

Toch een bekeuring

Automobilisten die hun auto op invalidenparkeerplaatsen of op op- en afritten zetten, krijgen de komende weken wel een bekeuring. Dat geldt ook voor mensen die hun auto hinderlijk parkeren voor het overige verkeer zoals fietsers, rolstoelers en voetgangers.

Waar zijn de knelpunten?

Aan de Nieuwstraat mag u uw auto langs de stoep parkeren, dus niet dwars op de weg. Uw auto steekt dan uit op de rijbaan en is hinderlijk voor het overige verkeer. Personeel van de winkels langs de Nieuwstraat worden verzocht hun auto te parkeren op een van de parkeerterreinen, zodat de klanten dichter bij de winkel kunnen staan. Ter hoogte van het raadhuisplein zijn er langs de Nieuwstraat busstroken. Hier mag u niet parkeren. Er staat een busbordje.Op het Raadhuisplein aan de kant van het gemeentehuis mag u niet meer parkeren. Toch zetten nog veel mensen hun auto daar neer. De autos moeten in de parkeervakken of op een van de parkeerterreinen. Op de bocht van de Heistraat en de Nieuwstraat, ter hoogte van de ABN-Amro bank staan ook autos geparkeerd. De bestrating is daar anders dan in de parkeervakken, zodat u kunt zien waar de parkeervakken ophouden. In bochten mag sowieso niet geparkeerd worden, dat belemmert het uitzicht. Op het pleintje bij het Oude Raadhuisje mag niet geparkeerd worden. Er worden daar binnenkort nog hoge stoepranden geplaatst.