Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 13 december

* OVERVAL OP BENZINESTATION
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagavond rond tien voor tien werd door een gewapende man een overval gepleegd op een benzinestation aan de Burgemeester Schalijlaan.
De man kwam gewapend met een vuurwapen het station binnen, bedreigde de caissière en eiste geld. Omdat de vrouw achter kogelwerend glas zat kon de man niets bereiken en ging hij er zonder buit vandoor. Politiepersoneel stelde in de omgeving een onderzoek in naar de overvaller , echter vooralsnog zonder resultaat. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.

* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Zondagmiddag rond vier uur werden drie jongens ( 15,15 en 17 jaar), allen afkomstig uit Rotterdam op de Rietkerkweg aangehouden nadat ze kort ervoor een straatroof hadden gepleegd op het Aarhuispad. Politiepersoneel kon de jongelui aanhouden op grond van het door het slachtoffer opgegeven signalement. Na onderzoek werd de tas die van het slachtoffer, een 15-jarige Rotterdammer van zijn schouder werd gerukt teruggevonden onder een auto op de Rietkerkweg. Na onderzoek op het bureau bleken de drie verdachten eerder op de dag, rond drie uur, op de Jaffadwarsstraat een 11-jarige jongen beroofd te hebben van zijn mobiele telefoon. De drie verdachten werden in verzekering gesteld. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in eventueel meerdere berovingen.

* VROUW BEROOFD IN WONING
ROTTERDAM - Zondagmorgen werd in een woning aan de Chinese Tuin een 22-jarige vrouw uit Den Haag beroofd van een flink bedrag aan geld en sieraden.
Een nog onbekende man was de woning binnengedrongen. Hij bedreigde met een schaar de vrouw toen hij haar tas met het geld en sieraden pakte. De vrouw verzette zich nog, maar moest uiteindelijk de tas loslaten. De man verliet hierop de woning en verdween in onbekende richting.