Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wekerom - Apeldoorner betrapt bij inbraak

Publicatiedatum: 13-12-2004

De politie heeft zondagavond in Wekerom een 36-jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens zijn vermeende betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf. Een tweede verdachte had daarbij weten te ontkomen. Omstreeks half acht werd de politie gewaarschuwd voor een inbraak in het Wekeromse bedrijf. Agenten wilden bij aankomst de voor en achterkant van het bedrijf afzetten en zagen kort daarop twee mannen uit een steegje naast het bedrijf komen lopen. Beide mannen zetten het bij het zien van de agenten op een lopen. Daarbij kon de 36-jarige Apeldoorner worden achterhaald. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 13-12-2004

De Edese politie heeft zondagmiddag op de Oude Bennekomseweg een negentienjarige man zonder vaste woon- verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks vier uur werd bij de politie gemeld dat er een vachtpartij had plaatsgevonden op een parkeerplaats aan de Oude Bennekomseweg. Agenten troffen daar een 29-jarige man, eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man bleek gewond en verklaarde te zijn geslagen door een bekende. Wat daartoe de aanleiding van was geweest was niet duidelijk. Kort na het voorval kon de politie de negentienjarige verdachte in de omgeving worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - auto in de sloot: Nijkerker aangehouden
Publicatiedatum: 13-12-2004

De politie van Nijkerk heeft zondagavond op de Fliersteeg een 34-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Getuigen waarschuwden de politie nadat ze even voor zes uur een auto in de sloot hadden zien rijden. Bij de komst van de agenten bleek de bestuurder te zijn vertrokken. Nadat de auto door een bergingsbedrijf was opgetakeld vertrokken de agenten. Kort daarop riep het takelbedrijf echter weer de hulp van de politie in toen bleek dat er een man was op komen dagen. Toen de agenten wederom aankwamen troffen zij de 34-jarige Nijkerker aan. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden maar ontkende de bestuurder te zijn geweest. Getuigen weerspraken dat verhaal echter. De Nijkerker weigerde later mee te werken aan een ademonderzoek. De politie heeft het rijbewijs van de Nijkerker ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606