Politie Hollands Midden

Hillegom - Pizzakoerier van geld bestolen De politie is een onderzoek begonnen naar een beroving op een 19-jarige jongen uit Hillegom. De pizzakoerier leverde op zaterdag 11 december rond 20.55 uur een bestelling af op een adres aan de De Visserlaan. Daar bleek echter niets besteld te zijn. Toen de jongen terugliep naar zijn bromfiets werd hij plotseling beetgepakt door twee jongens die hem beroofden van zijn portemonnee. De berovers renden vervolgens weg in de richting van de Duin van Maasdamlaan. De pizzakoerier sprak kort na de overval een vrouw aan die mogelijk getuige was van de beroving. De vrouw wordt gevraagd te bellen met de politie in Hillegom via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook eventuele andere getuigen kunnen bellen.

Lisse - Politie houdt drugsdealer aan Een 23-jarige man uit Sassenheim werd op zaterdag 11 december rond 00.05 uur op de Heereweg in zijn auto aangehouden. De agenten hadden gezien zijn rijstijl het vermoeden dat hij onder invloed verkeerde en gingen over tot controle. Bij deze controle ontdekte de politie dat de man in het bezit was van verdovende middelen en hierin vermoedelijk handelde. Hij werd aangehouden. Bij nader onderzoek werden er ongeveer 350 XTC-pillen aangetroffen, enkele wikkels met cocaïne en enkele zakjes met hennep. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen in verband met de verdenking van het rijden onder invloed. Verder werden van hem de verdovende middelen inbeslag genomen. De verdachte is ingesloten. De politie is met een nader onderzoek begonnen.

Voorhout - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zondag 12 december het rijbewijs in van een 41-jarige automobilist uit Voorhout. De politie controleerde de man rond 00.30 uur op de Van de Berch van Heemstedeweg. Drankgebruik werd vermoed. De ademanalyse liet een uitslag zien van 625 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Leiden - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op zondag 12 december het rijbewijs in van een 61-jarige automobilist uit Leiden. De politie controleerde de man rond 16.15 uur op de Waardstraat. Drankgebruik werd vermoed. De ademanalyse liet een uitslag zien van 1165 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Leiden - Politie stelt onderzoek in naar branden De politie is een onderzoek begonnen naar twee autobranden en een brand in een kelderbox die het afgelopen weekend in Leiden plaatsvonden. In ieder geval bij een autobrand aan de Caecilliastraat bestaan vermoedens van brandstichting. Daar werd de brand op zondag 12 december rond 02.15 uur ontdekt. Het vuur sloeg over op een andere geparkeerde auto. Beide auto's brandden gedeeltelijk uit. Ook bij een autobrand op zaterdag 11 december op een parkeerterrein aan de Wassenaarsweg tast de politie nog in het duister. Rond 00.30 uur werd daar de brand ontdekt. Het vuur beschadigde een andere daar geparkeerde auto. De politie heeft de eigenaar van de uitgebrande auto, vermoedelijk een inwoner uit Amsterdam, nog niet kunnen achterhalen. Op vrijdag 10 december werd er vermoedelijk brand gesticht in een kelderbox van een flat aan de Topaaslaan. Rond 16.30 uur werd de brand ontdekt. Diverse goederen in de box werden door het vuur vernield.

Leiden - Politie houdt verdachte van inbraak aan Een 53-jarige man uit Leiden werd op zondag 12 december rond 00.20 uur op de Sint Urselasteeg door de politie aangehouden als verdachte van inbraak in een pand van Parnassia aan de Ir. Driessenstraat. De aangehouden verdachte maakte vermoedelijk deel uit van een meerdere personen die daar rond middernacht inbraken. De politie is nog op zoek naar deze personen. De politie kwam de verdachte op het spoor na een melding van een getuige. In het pand was een ravage aangericht en enkele goederen stonden vermoedelijk klaar om meegenomen te worden. De verdachte is ingesloten.

Leiden - Geweld Op zaterdag 11 december ontstond rond 02.20 uur een vechtpartij in een bar aan de Vrouwensteeg. Een 23-jarige man uit Leiden werd daar mishandeld door twee Leidenaars van 20 en 22-jaar. De mishandeling bestond uit het slaan en schoppen. Het slachtoffer moest voor onderzoek worden overgebracht naar het LUMC. De twee verdachten werden aangehouden en zitten nog vast. Een 22-jarige man uit Leiden werd eveneens aangehouden omdat hij zich niet wilde verwijderen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie zet haar onderzoek voort.

Nieuwe Wetering Rijden onder invloed

De politie heeft zondag 12 december een 47-jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Volgens een melder zou de bestuurder op de Provincialeweg N445 in de richting van Roelofarendsveen twee keer bijna een ongeval hebben veroorzaakt. De politie heeft de bestuurder staande gehouden voor een controle. Een blaastest gaf een uitslag van 1080 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hazerswoude-Dorp Rijden onder invloed

De politie heeft op zaterdag 11 december omstreeks 01.30 uur een 23-jarige bromfietser uit Waddinxveen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bromfietser al slingerend rijden over de Voorweg en hielden hem staande voor een blaastest. De uitslag was 635 ug/l. De limiet is 220. De Waddinxvener bleek al een rijontzegging te hebben. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Nieuwveen Bestuurder rijdt tegen boom

De politie heeft op vrijdag 10 december omstreeks 19.30 uur een 33-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alchol en het veroorzaken van een ongeval. De automobilist reed over het Blokland vanuit de richting van Vrouwenakker. De man had het vermoeden dat een tegenligger te veel in de richting van zijn weghelft reed waardoor hij naar de rechterzijde van de weg stuurde. De Alphenaar kwam in de berm terecht waarna zijn auto via een boom over de kop sloeg. De Alphenaar bleef ongedeerd. De auto raakte totaal loss. Bij de bestuurder is een bloedproef gedaan om vast te stellen of de bestuurder te veel gedronken had.

Nieuwkoop Inbraak woning

Tussen vrijdag 10 december 18.15 uur en zaterdag 11 december 00.30 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Weissenbruchlaan. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Weggenomen werd geluidsapparatuur en sieraden.

Alphen aan den Rijn Inbraak woning

Op zaterdag 11 december tussen 10.30 uur en 20.20 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Juweelstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van openbreken van een raam op de 1e etage. Weggenomen werd een muziekinstrument, pc, pc-spelletjes en een videorecorder.

Boskoop Beschermde vogels in beslaggenomen

Het Milieuhandhavingsteam en de Algemene Inspectie Dienst (AID) hebben eind november 84 beschermde vogels in een volière bij een woning in Boskoop inbeslaggenomen. De meeste vogels waren niet voorzien van een vaste pootring. De inbeslaggenomen vogels zijn onder andere roodborsten, mussen, vinken, groenlingen, zwartkoppen, barmsijs, grijze gors enz. Inmiddels is een aantal vogels na onderzoek in opdracht van het Openbaar Ministerie vrijgelaten. De overige zijn tijdelijk ondergebracht bij een opvangadres. De eigenaar is inmiddels gehoord. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De medewerker van de milieupolitie had de volière tijdens de surveillance ontdekt. In de EU-lidstaten voorkomende vogels zijn in principe beschermd. In Nederland is dit geregeld in de Flora-en faunawet. Overtredingen van de Flora-en faunawet zijn economische delicten, sommige feiten zijn misdrijven.Door middel van een vaste pootring kan iemand die de vogels onder zich heeft, aantonen dat de vogel in gevangenschap is gekweekt en derhalve niet beschermd is. Vogels die uit het wild gevangen zijn en waarvan deskundigen zien dat ze nog niet lang in een volière leven, worden vrijgelaten omdat deze vogels zich goed kunnen redden in de natuur.

Waddinxveen Man rijdt in op buurvrouw

Een 46-jarige inwoonster van Waddinxveen heeft zondag 12 december aangifte gedaan van poging doodslag. De vrouw liet omstreeks 13.00 uur haar honden uit nabij de Aletta Jacobshoeve toen haar overbuurman kwam aangereden. De man maakte een oneerbaar gebaar naar de vrouw waarna de vrouw hierop reageerde door terug te gebaren. De man is vervolgens terwijl de vrouw de straat overstak op haar en de honden ingereden. De vrouw kon een aanrijding voorkomen door terug op de stoep te springen. Nadat de man zijn auto geparkeerd had, stapte hij uit en bedreigde hij de vrouw. Volgens de vrouw is er al jaren een conflict met de man. De politie verzoekt getuigen die dit voorval hebben gezien contact op te nemen. Zij kunnen bellen via telefoonnummer 0900 - 8844. De politie zal deze week de verdachte horen.

Waddinxveen Inbraak woning

Op zondag 12 december tussen 13.15 uur en 17.30 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Fazantdreef. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het ingooien van een ruit met een baksteen. Weggenomen werd een kluis met een geldbedrag, paspoorten en sieraden.

Moordrecht Woninginbraken

Tussen vrijdag 10 december 11.30 uur en zaterdag 11 december 21.50 uur hebben er drie inbraken plaatsgevonden in woningen aan de Kievithof, Meester Lallemanstraat en de Kwikstaarthof. In alle gevallen werd met fors geweld een raam opengebroken. Weggenomen werd geld en pasjes. De politie stelt een onderzoek in.

Regio Diefstal vee uit weilanden

Bij de politie is afgelopen weken diverse keren aangifte gedaan van diefstal van vee vanaf weilanden. In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december werd uit een weiland aan het Noordeinde in Waddinxveen een schaap weggenomen. Ook werden op deze dagen zes schapen (rammen) weggenomen vanaf een weiland aan de Spoorweglaan in Moordrecht. Tussen maandag 8 en dinsdag 9 november werd vanaf het Noordeinde al een schaap ontvreemd.Van donderdag 25 op vrijdag 26 november werd in Waddinxveen vanaf een weiland aan de Henegouwerweg twee schapen weggenomen. Men kwam het land op door het touw van het hek door te snijden. Tussen zondag 21 en maandag 22 november werd in Hazerswoude-Dorp aan de Galgweg uit een schuur vier geiten ontvreemd. Vrijdag 19 op zaterdag 20 november werd in Reeuwijk uit een weiland aan de Schinkeldijk een schaap gestolen. Volgens een buurman hoorde hij 's nachts omstreeks 01.30 uur een autoklep dichtvallen.Uit een weiland aan het Middelblok in Gouderak werden drie schapen gestolen. Dat gebeurde tussen donderdag 11 en vrijdag 12 november.In Moerkapelle werd tussen vrijdag 5 en zaterdag 6 november een schaap vanaf de Van Hasseltweg weggenomen. De eerste aangifte van diefstal van drie schapen vanaf de Vriezekoop Zuid in Leimuiden was op maandag 8 november. De diefstal werd gepleegd tussen donderdag 4 en vrijdag 5 november. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien, zoals opvallende voertuigen rond de weilanden, contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Bodegraven - Politie start onderzoek naar schietpartij De politie is een onderzoek begonnen naar een schietpartij in een woning aan de Bouwsteeg. Op zondag 12 december rond 23.50 uur werd daar een 40-jarige man uit Mijdrech in zijn buik geschoten. Op eigen kracht verliet hij de woning. Op de Nieuwe Markt trof de politie het slachtoffer en een 34-jarige vrouw uit Mijdrecht aan. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. De vrouw werd aangehouden. In de woning hield de politie een 35-jarige man uit Bodegraven aan. Allen waren bekenden van elkaar. Het vermoeden bestaat dat ruzie over een zakelijk geschil de aanleiding was voor dit geweld. De politie onderzoekt dit. Het vuurwapen is nog niet aangetroffen.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanrijding / rijden onder invloed

Op zondag 12 december omstreeks 03.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Europalaan. Een 24-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den IJssel stond voor het stoplicht aan de Europalaan te wachten. Een 19-jarige bestuurder uit Bodegraven stopte op veilige afstand achter de man uit Nieuwerkerk aan den IJssel Door nog onbende oorzaak reed het voorste voertuig achteruit waardoor een aanrijding ontstand. De bestuurder van de voorste auto bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 640 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal. Tevens werd hem een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Gouda Mishandeling

Op zaterdag 11 december omstreeks 15.10 uur hield de politie een 52-jarige man uit Gouda aan ter zake van mishandeling. De man had omstreeks 12.50 uur die dag op de Mondlanestraat een 47-jarige man mishandeld. Aanleiding was dat een zoon van de verdachte, zonder aanleiding, de hond van het slachtoffer had geschopt. Hierop was een worsteling ontstaan tussen de zoon van verdachte en het slachtoffer. Hierop is de jongen naar zijn vader gegaan en deze is met een honkbalknuppel naar het slachtoffer toegegaan en heeft hem geprobeerd hiermee te slaan. Ook hierop ontstond een worsteling. Het slachtoffer liep hierbij letsel op aan zijn enkel en diverse schrammen. Na verhoor werd de verdachte omstreeks 19.00 uur heengezonden.

Gouda Beroving handtas

Op vrijdag 10 december omstreeks 23.00 uur heeft er een beroving plaatsgevonden op de kruising Voorwillensweg met de Joubertstraat van een 18-jarige vrouw uit Gouda. De vrouw stond met haar moeder voor het stoplicht te wachten toen zij van achteren werd benaderd door twee personen op een scooter. Een van hen tikte haar op haar schouder waarop direct de handtas van haar schouder werd gerukt. Door deze handeling kwam de vrouw ten val waardoor ze letsel opliep aan arm en benen. Hierop reed de scooter met de twee personen weg in de richting van de Wethouder Venteweg. Het betrof een zwarte schoudertas met daarin een portemonnee met pasjes.

Gouda Mishandeling

Op vrijdag 10 december omstreeks 19.00 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 14-jarige jongen uit Gouda op de Hoogstraat. Een 30-jarige man uit Gouda reageerde op hetgeen het slachtoffer tegen een van zijn vrienden zei. De verdachte kwam naar de jongen toe gelopen en kreeg zonder aanleiding een stomp op zijn hoofd. De verdachte is na verhoor op zaterdag 11 december omstreeks 13.45 uur heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Bergambacht Rijden onder invloed

Op zondag 12 december omstreeks 20.40 uur controleerde de politie op de Ambachtstraat een 33-jarige bestuurder uit Den Haag welke slingerend over de weg reed. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 820 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Stolwijk Rijden onder invloed

Op zondag 12 december omstreeks 03.15 uur controleerde de politie op de Koolwijkseweg een 43-jarige bestuurster uit Stolwijk. De vrouw bleek onder invloed te rijden. Uitslag van de ademanalyse was 830 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Van de vrouw werd tevens haar rijbewijs ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 10 uur.

-------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 13 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --