Time : 10:25:42 AM
Date : Monday, December 13, 2004
Sender Name: CTB

Belgische ontwikkelingssamenwerking organiseert eerste discussiedagen over ontwikkelingssamenwerking in de gezondheidssector

In samenwerking met de Directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGOS) organiseert de Belgische Technische Coöperatie (BTC) van maandag 13 tot vrijdag 17 december 2004 een seminarie onder de titel "Nieuwe uitdagingen voor ontwikkelingssamenwerking in de gezondheidssector". Het is de eerste keer dat Belgische en internationale experts, die actief zijn in de verschillende gezondheidsprojecten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, voor een dergelijk seminarie bijeenkomen.
De Belgische gezondheidszorg staat dezer dagen vooraan in de actualiteit. Het is interessant vast te stellen dat België tegelijk ook nadenkt over de manier waarop de gezondheidszorg in de ontwikkelingslanden kan worden verbeterd. Uitgaand van de ervaring op het terrein is het de bedoeling de resultaten te analyseren en aanbevelingen te formuleren. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan het ontwikkelingsbeleid voor de gezondheidszorg, één van de prioritaire sectoren van de Belgische ontwikkelingssamenwerking in de strijd tegen de armoede.
Dit zijn enkele thema's die tijdens het seminarie aan bod zullen komen: de Belgische strategie doorgelicht, de financiële toegankelijkheid van de gezondheidszorg, de meest geschikte hulpvorm voor de gezondheidssector, en - in avant-première - presentatie van het jongste verslag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de gezondheid in de wereld. Aangezien de gezondheidsprojecten erop gericht zijn de gezondheidszorg in zijn geheel te verbeteren, organiseert het seminarie ontmoetingen tussen alle betrokkenen: politici, universiteiten, experts, NGO's en andere nationale uitvoeringsagentschappen van Europese lidstaten.
De pers is van harte op dit seminarie uitgenodigd ten eerste voor de presentatie van het verslag van de WHO op woensdag 15 december om 20 uur, in de Conference hall CENELEC, Stassartstraat, 35 -Brussel 1050 en ten tweede voor interviews met de hoofden van de gezondheidsprojecten in de verschillende partnerlanden van België. (cf lijst in bijlage, te raadplegen op www.pressreleases.be)
-- einde persbericht --

OMTRENT DE BTC

De Belgische Technische Coöperatie (BTC) is een Belgische organisatie die internationaal actief is in de sector ontwikkelingssamenwerking. Hoofdzakelijk in opdracht van de Belgische Staat (en in tweede instantie ook voor andere opdrachtgevers) voert de BTC ontwikkelingsacties uit in samenwerking met de partners op het terrein met het oog op duurzame menselijke ontwikkeling en armoedebestrijding. De BTC is met ruim 250 projecten actief in een dertigtal landen; ze stelt haar partners geschikte oplossingen voor waarbij altijd wordt gestreefd naar een verbetering van hun eigen mogelijkheden. Het personeel van de BTC is gespecialiseerd in zeer uiteenlopende gebieden: basisgezondheidszorg, budgethulp, onderwijs, basisinfrastructuur, landbouw en voedselzekerheid en maatschappijopbouw.

Contactpersoon pers: Marie-Christine Boeve
T 02 505 37 92 - 0496 57 15 05
F 02 502 98 62
E marie-christine.boeve@btcctb.org
www.btcctb.org

Link to Press Release - FR
Link to Press Release - NL