Grontmij

Grontmij NV



13/12/2004 - Officiële opening van twee stortplaatsen in Hongarije

Onlangs werden in de Oost-Hongaarse provincie Hajdu Bihar de eerste twee van in totaal drie te bouwen stortplaatsen officieel geopend. Grontmij Nederland (Water & Reststoffen) voerde samen met haar Hongaarse partner Canor de directie. Het werk wordt voor 75 % gesubsidieerd door de EU uit de ISPA fondsen voor de nieuwe lidstaten. De totale bouwsom van het project is 18,3 miljoen Euro.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de EU en de nationale en locale radio en TV, werd s morgens in Debrecen de openingshandeling verricht door Miklós Persanyi, de Hongaarse minister van Milieu, samen met Lajos Kósa, de burgemeester van Debrecen. s Middags mocht de minister nog een keer aantreden, maar nu in Hajdúböszörmeny om daar met burgemeester Ildikó Juhász de openingshandeling te verrichten.

In zijn openingstoespraak sprak de minister zijn voldoening uit over de wijze waarop deze stortplaatsen zijn gerealiseerd. Niet alleen is het werk op tijd klaar, maar ook de geleverde kwaliteit en het feit dat het werk binnen het beschikbare budget gebleven is, stemmen tot tevredenheid.

Naast een stortplaats die naar de nieuwste Europese normen is ingericht, beschikt elke regio nu ook over een ontvangststation voor het ingezamelde afval, een sorteerinrichting en een komposteerinrichting. Volgend jaar wordt, eveneens onder directievoering van Grontmij en Canor, nog een stortplaats gebouwd in Berretyóújfalu. Ook worden dan zestig bestaande stortplaatsen gesaneerd.

Inlichtingen kunt u krijgen bij Wim Raedts, telefoon 06-5142 8374 en via www.e-misszio.hu/ispa.

---