Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht 13-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbraak

DE BILT In de nacht van zondag 12 op maandag 13 december heeft de politie enkele inbrekers achtervolgd.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een winkel aan de Hessenweg. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij vier verdachten op twee bromscooters vluchten. Tussen de bromfietsbestuurders en de passagiers hielden de passagiers dozen vast. De verdachten gingen er vandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in. Bij de achtervolging lieten de verdachten op enkele plaatsen dozen met goederen vallen. Het viertal wist te ontkomen.

De goederen die zij lieten vallen waren computer-, audio- en fotoapparatuur. Door de politiemensen werden deze spullen veiliggesteld. Zij waren gestolen bij de winkel aan de Hessenweg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden

AUSTERLITZ Op zondag 12 december werd een man aangehouden op verdenking van een zedendelict.

Rond 13.40 uur kreeg de politie de melding dat een oudere man op de Woudenbergseweg fotos van kleine kinderen aan het maken was. Hij was daarbij door een vader aangesproken, maar kwam toen met een vreemd onsamenhangend verhaal, waarop de vader de politie belde.

Politiemensen gingen ter plaatse en spraken met de betrokken vader. Daarbij zagen zij dat de door hem staande gehouden verdachte, een 61-jarige man uit Zeist, grote gelijkenis vertoonde met het signalement van een verdachte die bijna een week eerder een zedendelict had gepleegd en waar nog naar gezocht werd. Die verdachte had op maandag 6 december, rond 07.30 uur, in een bus van Amersfoort naar Driebergen een 20-jarige vrouw uit Amersfoort onzedelijk betast en bedreigd.

Gezien het voorstaande werd de verdachte aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.