Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na achtervolging
Publicatiedatum: 13-12-2004

Twee Arnhemmers van 26 en 36 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden na een achtervolging vanuit Arnhem richting A50. Doordat hun auto de geest gaf moesten zij de rit staken waarna ze door de agenten konden worden opgepakt. In de auto werden ondermeer drugs en inbrekerswerktuigen aangetroffen. Even voor twee uur s'nachts zagen surveillerende agenten een BMW vanaf de Hoefbladlaan de Nijmeegseweg op draaien. Na raadplegen van het kenteken viel het de agenten op dat dat geschorst was, waarop de agenten een nader onderzoek wilden instellen. De bestuurder gaf echter vol gas en ging er via Presikhaaf vandoor om uiteindelijk via de Schelmseweg in de richting van de A50 te koersen. Vlak voor de oprit naar de autosnelweg ging het mis en zagen de agenten dat de BMW begon te roken. De bestuurder stopte vervolgens, waarna beide inzittenden konden worden aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - auto gestolen; verdachte later aangehouden
Publicatiedatum: 13-12-2004

Een 35-jarige Arnhemmer heeft zondagmiddag op de Hoefbladlaan in zijn woonplaats moeten toezien hoe een onbekende er met zijn auto vandoor ging. De gestolen auto werd echter even later door de politie onderschept op de autosnelweg A50 tussen Zwolle en Kampen. Een 36-jarige man uit Arnhem werd daarbij als verdachte aangehouden. De gedupeerde Arnhemmer stond omstreeks drie uur 's middags op straat met een kennis te praten terwijl zijn auto met draaiende motor vlakbij stond. Tijdens dat gesprek zag een onbekende kans om met de auto aan de haal te gaan. Nadat de Arnhemmer aangifte had gedaan zagen agenten van het politiekorps IJsselland de bewuste auto over de A50 rijden. De auto werd tot stoppen gebracht en de bestuurder aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - Renkumers opgepakt na baldadigheid

Publicatiedatum: 13-12-2004

De politie van Renkum heeft zondagmiddag twee jongens van veertien en vijftien uit die plaats aangehouden wegens baldadigheid. Een getuige zag rond half twee een groepje jongeren planten uit bloembakken trekken op de Kerkstraat. Ook kerstversiering zou het daarbij moeten ontgelden. Aan de hand van dor de getuigen opgegeven signalementen kon de politie even later de beide Renkumers aanhouden. De vijftienjarige verdachte hangt vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Over het lot van de veertienjarige Renkumer moet Justitie nog beslissen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden